Yüreğimiz yandı

İstanbul Vodafone Arena yakınlarında Çevik kuvvet polisine yönelik düzenlenen saldırıda 30'u polis olmak üzere 44 kişi hayatını kaybetti, 155 kişi de yaralandı. İstanbul'daki hain terör saldırısında 3 Konyalı polis de şehit düştü

Önceki akşam İstanbul'da iki ayrı noktada gerçekleştirilen saldırı, ülkeyi hüzne boğdu. Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından, Beşiktaş Vodafone Arena Stadı önünde büyük bir patlama meydana geldi. Saldırı, hareket halindeki bir aracın patlatılmasıyla gerçekleştirildi. Bu patlamanın ardından Maçka Parkı yakınında da bir canlı bomba kendini patlattı. Patlamada 30'u polis, 7'si sivil olmak üzere 44 kişi hayatını kaybederken; aralarında polis müdürleri, başkomiser, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının bulunduğu 155 kişi de yaralandı. Konya'ya da şehit ateşi düştü. Alınan bilgilere göre saldırıda 3 Konyalı polis memuru da şehit oldu. Seydişehirli polis memuru Emre Horoz, Hüyüklü polis memuru Oğuzhan Duyar ve Metin Düzgün'ün baba evine acı haber haber ulaştı.  Patlamanın ardından olay yerine kısa süre içerisinde 106 ambulans, çok sayıda kurtarma ekibi elemanı ve 112 acil personeli geldi. Yaralılar farklı hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralıların bir kısmı ameliyata alınırken, bir kısmının da hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Soruşturma için 5 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiği olayın ardından, saldırıyla ilgili 13 kişi gözaltına alındı. Şehit olanlardan bir kişinin kimliği ise henüz tespit edilemedi. Olayın ardından Pazar günü boyunca ‘Milli yas’ ilan edildi.

DÜZGÜN'ÜN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen polis memuru Metin Düzgün'ün Konya'daki ailesine acı haber ulaştı. Şehidin Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde oturan kardeşinin evine giden yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde, acı haberi anne Hatice Düzgün'e verdi. Oğlunun şehadet haberini alınca fenalık geçiren anne Düzgün, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Şehidin babası Harun ile kardeşi Çetin Düzgün'ün ise haberi aldıktan sonra İstanbul'a gittiği bildirildi. Şehidin kardeşinin yaşadığı eve Türk bayrağı asıldı. Bekar olan şehit polis memuru Metin Düzgün'ün, 1,5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

ŞEHİDİN 6 AYLIK İKİZLERİ VAR

Şehit düşen polis memurlarından Nazif Emre Horoz’un acı haberi Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşayan dedesine ulaştı. Şehit polis memuru 24 yaşındaki Nazif Emre Horoz’un Konya il merkezinde yaşayan anne ve babası, acı haberin ulaşmasının ardından İstanbul’a gitti. Şehidin Seydişehir ilçesi Stat Mahallesi’nde oturan dedesi Ali Öztürk’ün evine de acı haber ulaştı. Sabah damadının arayarak haber verdiği dede Ali Öztürk’ün evine ve sokağa Türk bayrakları asılırken, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Dede Ali Öztürk, torununun en son Konya’ya geldiğinde kendisini ziyaret ettiğini anlatarak, “Geldi burada konuştuk, sohbet ettik. Dedim ki bak ben bekçilik yaptım bir sene, önden gitme arkadan gitme, ortadan git dedim. Hatta önüne düşmüş yaralı varsa ona da yardımcı oluver ne olursa olsun dedim. Bir daha da telefonla da görüşmedik. Sabah duydum şehit olduğunu, saat 7'de damat aradı, ‘baba başkasından duyma benden duy, torunun Emre’yi kaybettik’ dedi. Yapacak bir şey yok, kabri cennet, ruhu şad olsun” dedi. Şehit Nazif Emre Horoz’un iki yıl önce evlendiği ve altı aylık Elif ve Erva adında ikiz kız çocukları bulunduğu öğrenildi.

BÖYLE BİR SALDIRI BEKLENİYORDU

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti hükümetinin Ortadoğuya yönelik yaptığı çalışmaların ve yeni anayasa sürecinin birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Türkiye'nin iktidarsızlaştırılmak istendiğini ifade eden Arat, şunları kaydetti: “Önceki gün yaşanan hain saldırının gerek ulusal gerekse uluslararası nasıl lanse edildiğini hep birlikte gördük. Amaçları yeni anayasa sürecini provoke etmek. Böyle bir saldırı bekleniyordu. Ama partimizin ve halkımızın sağduyulu duruşu ile bunları da atlatacağız. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların üstesinden geleceğiz.”

SAYININ ARTMASINDAN ŞÜPHE EDİYORUZ

Patlama ile ilgili derin üzüntü içinde olduklarını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Av. Murat Çiçek, Türk milletinin içte ve dışta büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Ülke güvenliğinin içler acısı olduğunu kaydeden Çiçek, “Bu patlama ile ilgili bir ihmal var. Ülkemiz kan gölüne döndü. Ama hainler hiçbir patlama ve saldırı ile bizi korkutamayacaklarını bilsinler. Buna göz yumanlar ve sebep olanlar vicdan azabı ile kavrulsun. Onlarca masum insana kıydılar. Durumu ağır olanlar da var. Şehit olanların sayısının artmasından şüphe ediyoruz. Saldırıda hayatına kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SIKINTILAR VAR 

Türkiye'nin başta terör olmak üzere çözülmesi gereken birçok problemi olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, “İstanbul'da yaşanan hain saldırı bizleri sarsmıştır. Büyük sorunlarımız olduğu halde, birtakım şeylerle oyalandırılıyoruz. Bu durumdan en kısa sürede kurtulmamız gerekiyor. Parti olarak teröre ve her türlü şiddete karşıyız. Ülkemizin acısı bizim acımızdır. Zaman; birlik, beraberlik ve güçlenme zamanıdır. Ulusumuzun başı sağolsun” dedi.

SİYONİSTLER GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERİYOR

İstanbul'daki patlama ile açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar da terörü lanetleyerek, şunları kaydetti: “Bayrağımıza, vatanımıza ve milletimizin birliğine canları pahasına sahip çıkan kahraman polislerimizin, emniyet teşkilatımızın ve tüm milletimizin başı sağolsun. Ülkemiz üzerinde oynan bütün bu karanlık hesapları ve oyunları Cenab-ı Hakk’ın yardımı ile milletimiz ‘Yeniden büyük Türkiye’ inancıyla mutlaka ama mutlaka tarihinde, geçmişinde bozduğu gibi tekrar bozacaktır. Temennimiz şudur ki; ülkemizde cereyan eden bu elim hadiselerin arkasından milletimizin birliğine ve beraberliğine, vatanımızın bölünmesine kasteden Siyonizm’in ve onun uzantısı işbirlikçi Batı’nın gerçek yüzünü idrak etmektir ve milletimizin selameti, mazlum coğrafyaların kuruluşu için İslam Birliği’ni tesis etmektir. Cenabı Hakk milletimize tekrar böyle büyük acılar yaşatmasın.  Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Tekrar milletinizin başı sağolsun.”

CENAZE PROGRAMI AÇIKLANDI

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklama ile İstanbul'daki saldırıda şehit olan polislerimizin cenaze programları kamuoyuna duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şehit Polis Memuru Metin Düzgün’ün cenazesi 12 Aralık 2016 Pazartesi günü Namazgahta kılınacak öğle ve cenaze namazına müteakip Konya Şehitliğine, Şehit Polis Memuru Emre Horoz’un cenazesi 12 Aralık 2016 Pazartesi günü Seydişehir ilçesi Muallimhane camisinde kılınacak öğle ve cenaze namazına müteakip Akyol Şehitliğine, Şehit Polis Memuru Oguzhan Duyar’ın cenazesi 12 Aralık 2016 Pazartesi günü Hüyük İlçesi Göçeri mahallesinde kılınacak öğle ve cenaze namazına yetişmez ise ikindi namazına müteakip mahalle mezarlığına defin edilecektir.”

EMRE ÖZGÜL/İHA/AA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri