Yüreğimiz sizinle!

Suriye'de terör örgütlerine yönelik karşı başlatılan Barış Pınarı Harekâtı Türkiye’yi kenetledi. Türkiye genelinde ordumuzun zaferi için camilerde dualar edildi, selalar okundu

Aylardır beklenen Barış Pınarı Harekatı önceki gün saat 16.00’da başladı. Fırat’ın Doğu’sundaki terör yuvalarına yönelik düzenlenen operasyonda kara harekatı da gece saatlerinde başladı. Suriye'de terör örgütlerine yönelik karşı başlatılan Barış Pınarı Harekâtı Türkiye’yi kenetledi. Türkiye genelinde ordumuzun zaferi için camilerde dualar edildi, selalar okundu. Türk ordusu ve Suriye Milli Ordusu güçleri kara harekatına başladı.

CAMİLERDE ZAFER DUASI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde 81 ilde sabah namazında barış harekatı dolasıyla fetih süresi okunması ve kahraman ordumuza dua edilmesi talimatı verildi. Konya’da da Selimiye Camii’nde İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun katılımıyla tüm Barış Pınarı Harekatındaki kahraman Mehmetçik için camilerde fetih süresi okunarak dua edildi. Fırat'ın doğusunda başlayan Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Konya‘da tüm camilerde sela okundu.

TERÖR MEVZİLERİ YERLE BİR EDİLDİ

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, terör örgütüne ait hedefler Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından uçaklar ve ateş destek vasıtalarıyla vuruldu. Teröristlere ait sığınak ve mevzilerin de bulunduğu 180'den fazla hedef ateş altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Barış Pınarı Harekatı öncesinde Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'ne geldi. 

SİVİLLER VE TARİHİ YAPILAR ZARAR GÖRMEYECEK

Son hazırlıkları denetleyen, bölgedeki birlik komutanlarıyla görüşerek talimatlarını veren Akar, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Erdoğan'ın direktifinin ardından Barış Pınarı Harekatı, savaş uçaklarının hedeflerini vurmasıyla saat 16.00'da başladı. Hem harekatın planlanmasında hem de icrasında sivillerin, tarihi, kültürel ve dini yapıların zarar görmemesi için hassasiyet gösterildi. Hava harekatı kapsamında yurdun çeşitli yerlerindeki üs komutanlıklarından havalanan jetler belirlenen hedefleri vurmaya başladı. Havadan erken ihbar ve kontrol uçaklarının (HİK) eşlik ettiği hava harekatı sırasında tanker uçakları havada hazır bekledi. İHA ve SİHA'ların da görev aldığı ilk hava harekatı boyunca belirlenen 40'tan fazla hedef savaş uçaklarınca imha edildi. Hava harekatının ardından kara ateş destek vasıtalarıyla teröristlere ait hedefler vurulmaya başlandı. Top ve ÇNRA (çok namlulu roketatar sistemi) atışlarıyla Resulayn ve Tel Abyad'daki sığınak, barınak, mevziler ateş altına alındı.

TERÖR ÖRGÜTÜ SOSYAL MEDYADA BOŞ DURMUYOR

Suriye iç savaşında farklı bölgelerde ve yıllarda çekilen fotoğraf kareleri Barış Pınarı Harekatı sırasında olmuş gibi paylaşılarak sosyal medyada dezenformasyon yapılmaya çalışıldı. Terör örgütüne yakın hesaplar, Suriye iç savaşı sırasında 2014 yılında çekilen ve bir annenin çocuklarına sarıldığı kareyi değiştirerek, Barış Pınarı Harekatı'nda olmuş gibi göstermek istedi. Suriye'nin İdlib kentine temmuz ayında yapılan hava saldırılarından etkilenen çocukların bir sağlık merkezinde kaydedilen fotoğraf, terör örgütüne yakın hesaplarca "Türk ordusunun saldırısı sonucu son görüntüler" ifadeleriyle çarpıtılmaya çalışıldı.  

TERÖRİSTLER SİVİLLERİ VURDU

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerden ateşlenen uçaksavar mermileri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar'daki evlerinde oynayan iki kardeşe isabet etti. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırıldı. Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerden ateşlenen uçaksavar mermileri, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde oynayan iki kardeşin yaralanmasına neden oldu. YPG/PKK işgalindeki Rasulayn’dan ateşlenen uçaksavar mermileri, Ceylanpınar’daki 3 eve isabet etti. Saldırıda evlerden birinde oynayan 13 ve 15 yaşlarındaki iki kardeş yaralandı.Yaralı çocuklar, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldıkları Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bölgede tedbir alan güvenlik güçleri, olay yerinde inceleme yaptı. Bölgede bazı okullar tatil edildi.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri