Yüreğimiz Gazze’de

İsrailin Gazzede başlattığı insanlık dışı saldırılar yürekleri yakarken, Konya halkı Filistinliler için tek yumruk oldu
14 TIR DUALARLAR UĞURLANDI
İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama tüm dünya ülkeleri sessiz kalırken, yüreği Filistin sevgisi ile dolu olan Konya halkı, bölgede yaşayan Müslümanların acil ihtiyaçlarını temin etmek için seferber oldu. Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, Konya-Karaman Tabip Odası, Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği, Buğday Pazarı esnafı ve tüm Konya halkının katkılarıyla toparlanan 14 TIR dolusu gıda ve ilaçtan oluşan ihtiyaç maddeleri önceki akşam dualarla bölgeye uğurladı.

Gazze’ye yardım seferi

İsrail saldırıları sonrası ilaç ve gıda sıkıntısı çeken Filistinliler için Konya’da toplanan 14 TIR dolusu yardım malzemesi, önceki akşam dualar eşliğinde Filistin’e gönderildi.

İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırıların arkası kesilmezken dünyanın seyirci kaldığı katliamlarda hayatlarını kaybeden Müslümanların sayısı da her gün artıyor. İsrail’in insanlık suçu işlediği saldırıları sonrası hayatlarını kaybeden yüzlerce Filistin’li gözyaşlarıyla toprağa verilirken, saldırılarda yaralanan Filistin halkı ise başta ilaç ve gıda olmak üzere birçok ihtiyaç maddesinin sıkıntısını çekmeye başladı. Özellikle Gazze’de saldırılarda yaralanan Müslümanlar için ihtiyaç olan ilaç ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması için tüm Konya halkı seferber oldu. Yardım kampanyasına Büyükşehir Belediyesi Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı (SADAV), Konya-Karaman Tabip Odası, Kızılay Konya Şubesi, Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği, Buğday Pazarı esnafı, Anıt Hastanesi, Özel Selçuklu ve Özel Büyükşehir Hastanesi, Nakipoğlu Hastanesi ve tüm Konya halkı destek verdi. İki gün gibi kısa sürede temin edilen ve bölge halkının acil ihtiyacı olan, İlaç, Un, Şeker, Yağ, Bakliyat, Jeneratör gibi acil ihtiyaç ürünleri 14 TIR’ı doldurdu.
Konya halkının gayretleri ile toparlanan ihtiyaç ürünlerini bölgeye uğurlamak için önceki akşam Mevlana Kültür Merkezi bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Karaman Tabip Odası Başkanı Faruk Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Kızılay Konya Şubesi Temsilcileri, Özel Büyükşehir, Selçuklu, Anıt, Nakipoğlu Hastanesi Yetkilileri, SADAV yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek törende yaptığı konuşmada, İsrail’in yaptığı zulümden büyük sıkıntı ve ızdırap duyduklarını ifade ederken, “Konya insanı olarak bu zulme karşı duyarlılığımızı gösterdik. Duyarlılığımızın yanı sıra ‘Acaba biz ne yapabiliriz’i de düşündük. Sanayicilerimiz, iş adamlarımız, Konya-Karaman Tabip Odası, Kızılay ve SADAV ile Konyalı hemşehrilerimiz bu yardımları birkaç gün gibi kısa bir sürede hazırladılar. Biz bu duyarlılığı daha önce Pakistan, Endonezya, Kuzey Irak ve Güneydoğu gibi yerlerde de gösterdik. Şimdi de Filistinli kardeşlerimiz için bu duyarlılığı gösteriyoruz. Tek duamız İsrail’in Müslümanlar üzerinde yaptığı saldırıların bir an evvel bitirilmesi ve Filistin halkının topraklarında rahat yaşamaları” dedi.
SADAV Başkanı Ercan Uslu ise konuşmasında 14 TIR’da undan, ilaca, tıbbi malzemeden battaniyeye ve jeneratöre kadar mağdur Filistinliler için gerekli malzemelerin bulunduğunu belirterek, bu yardımın birkaç gün içinde toplanmasının büyük bir dayanışma örneği olduğunu söyledi. Bu konvoyun ilk parti olduğunu da dile getiren Ercan Uslu, önümüzdeki günlerde ikinci bir partiyi de Filistin’e göndereceklerini dile getirdi.  Konuşmaların ardından TIR’lar İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın okuduğu dualar eşliğinde Filistin’e gönderildi.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri