Yunus Emre öğretilerinin 21. yüzyıla yansımaları Roma'da sunuldu

Anadolu'da 13. ve 14. yüzyılda yaşamış olan Türk şair Yunus Emre'nin öğretilerinin 21. yüzyıla yansımaları Roma'da sunuldu.

Türk tarihinin önde gelen şair ve mutasavvıflarından olan Yunus Emre'yi anlamak ve öğretilerinin bugüne yansımasını aktarmaya yönelik Roma'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Türk Kültür Merkezi'nde özel bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte Yunus Emre'nin ahlaki değerlerini ve öngörülerini aktaran Osmangazi Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Leyla Dönmez ile Yunus Emre'nin şiirlerinden yapılan bestelerin de olduğu repertuvardan bir kanun resitali sunan Dr. Öğretim Üyesi Ömer Faruk Bayrakçı, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Dönmez, Yunus Emre'yi Roma'da anmanın kendileri için çok kıymetli olduğunu belirterek, "21. yüzyıldaki insanın, dijital çağdaki insanın ahlaki değerleri ve öngörüleri, yaşama bakış açısı nedir ve Yunus Emre içinde bulunduğu çağda 13. ve 14. yüzyıllarda aslında bize ne söylemişti. Biz bugün bunları ifade ettik. İkisini harmanladık. Yani 13. ve 14. yüzyıllardaki değerler ve günümüze yansıması, 21. yüzyıldaki değerlerle Yunus'u anlamayı kendimize şiar edindik." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri