Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünü 2023'te de dünyanın dört bir köşesine taşıdı

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında dünyanın farklı kıtalarında büyük ölçekli projelere imza atarak Türk kültürünü dünyanın dört bir köşesine taşıdı.

Enstitü tarafından, 60’ın üzerinde ülkede bulunan 90’a yakın temsilcilikle Türk kültürünün ve Türkçenin tanıtımına yönelik yüzlerce faaliyet düzenlendi.

AA muhabiri, YEE'nin 2023 boyunca dünya çapında yaptığı faaliyetleri derledi.

Dünyanın farklı coğrafyalarında edebiyattan sanata, tarihten sinemaya kadar geniş bir yelpazede tanıtılan Türk kültürünün uluslararası alandaki konumu güçlendirildi.

Enstitü, spor diplomasisi faaliyetleri kapsamında ABD'de düzenlenen NBA maçında Türk kültürünü tanıtırken Güney Amerika’dan Avrupa’ya çeşitli gastrodiplomasi faaliyetleri düzenledi. Yabancı misyon şefleri, bürokratlar, sanatçılar ve şefler Türk mutfağında buluştu.

Afrika'dan Balkanlar'a düzenlenen "Türk Filmleri Haftası" programlarıyla Türk sinema endüstrisinin nitelikli yapıtları sinemaseverlerin izlenimine sunuldu. Enstitü, birçok ülkede ün salmış Türk dizileri temalı etkinlikler de düzenledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri