Yunus Akgül: Hedef ilk 3’e girmek

İtalyanın Pescara kentinde düzenlenecek 16. Akdeniz Oyunlarına katılacak Türkiyenin ilk kafilesi, törenle İtalyaya gitti.
Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında 25 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da yapılacak 16. Akdeniz Oyunları’na katılacak ilk kafilenin 2 uçakla Pescara’ya gittiklerini kaydetti.
Diğer sporcuların da 2 uçakla İtalya’ya gideceğini kaydeden Akgül, “Akdeniz Oyunları’nda Türkiye olarak madalya sıralamasında sürekli olarak ilk 3 sırada yer alıyoruz. 16. Akdeniz Oyunları’nda hedefimiz ilk 3 mücadelesi vermektir” dedi. İtalya, Fransa ve İspanya gibi Avrupa’da isim yapmış ülkeler arasında Türkiye’nin de madalya mücadelesi vereceğini dile getiren Yunus Akgül, şöyle devam etti:
“İspanya’da yapılan 15. Akdeniz Oyunları’nda Türkiye 70 madalya almıştı. Sıralamada da 3. olmuştuk. Burada İspanya ile yarışmıştık. İnanıyorum ki bu oyunlarda da aynı mücadeleyi vererek ilk 3 sırada yer alacağız. Bu sefer Akdeniz Oyunları’na giderken takımımızı biraz daha gençleştirdik. Bu takımdan Akdeniz Oyunları’nın yanı sıra 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda da başarı bekliyoruz. Buradaki sporcuların yüzde 80’i Londra’ya gidecek, orada da başarılı olacaklar.”
Yunus Akgül, İtalya’nın organizasyonda ciddi sıkıntılar yaşadığı haberlerini aldıklarını da ifade ederek, “Orada nasıl bir sürpriz ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz, ama her şeye rağmen iddiamızı koruyarak, başarı ile döneceğimizi söyleyebilirim” dedi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akgül, bir soru üzerine 343’ü sporcu olmak üzere toplam 590 kişilik bir kafile ile Akdeniz Oyunları’na gideceklerini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri