Yunanistan'da Provokasyon Amaçlı Darbe Çağrısı

Bu arada Yunanistan’da Yedek Özel Kuvvetler Birliği imzasıyla yayınlanan bir internet açıklamasında halk ve ordunun işbirliğiyle hükümetin istifası istendi.

Bu arada Yunanistan’da Yedek Özel Kuvvetler Birliği imzasıyla yayınlanan bir internet açıklamasında halk ve ordunun işbirliğiyle hükümetin istifası istendi.

Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın da istifası istenen açıklamada, Yunan halkının ve silahlı kuvvetlerin işbirliğiyle bir an önce istifa etmesi istenen hükümet yerine, Yargıtay Başkanı tarafından siyasi olmayan ve Atina Akademisi’nden danışmanların da yer alacağı bir milli birlik hükümetinin oluşturulması talep edildi.

Bildiri de herhangi bir imzanın bulunmaması, provokasyon amaçlı olabileceği yorumlarına sebep oldu. Bildirinin ana temasını ekonomik kriz oluşturuyor.

Açıklama hükümet kanadında rahatsızlığa sebep olurken, Yargıtay Başkanı'nın da katıldığı hukukçulardan oluşan bir toplantı düzenlendi. Yargıtay, konuya ilişkin ön soruşturma açılması talimatı verdi.

Bazı üst düzey emniyet müdürü, polis, muvazzaf ve emekli askerlerin 'derin' Altın Şafak ile bağlantılarının ortaya çıkarılması ve ırkçı örgüt üyelerinin eğitildiğinin anlaşılmasının ardından böyle bir bildirinin internette dolaşıma sokulması dikkat çekti. Onlarca yıl sonra ilk defa ordu mensuplarının demokrasinin askıya alınması talebinde bulundukları yorumu yapılıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri