Yunanistan'da Kanlı Öğrenci Ayaklanmasının 41.yılı Anıldı

Yunanistan’da Albaylar Cuntası’na karşı öğrenci ayaklanmasının kanlı şekilde bastırılmasının 41. yılı anıldı.Başkent Atina’da 20 binden fazla gösterici Amerikan Büyükelçiliği’ne yürüdü. Büyükelçilik önünde toplanan kalabalık...

Yunanistan’da Albaylar Cuntası’na karşı öğrenci ayaklanmasının kanlı şekilde bastırılmasının 41. yılı anıldı.

Başkent Atina’da 20 binden fazla gösterici Amerikan Büyükelçiliği’ne yürüdü. Büyükelçilik önünde toplanan kalabalık Amerikan bayrağını yaktı; NATO ve Amerika aleyhinde sloganlar attı.

Yunan polisi, ABD Büyükelçiliği’ni çok sayıda polis ve zırhlı araçla korudu. Yürüyüş güzergahı boyunca da kamu binaları ve büyükelçilikler yoğun güvenlik tedbirleriyle kontrol altında tutuldu. Atina'da 6 bin polis, yürüyüş öncesi ve sonrasında güvenliğin sağlanmasında görev aldı.

Büyük ölçüde sakin geçen gösteride polise taş atan küçük bir gruba göz yaşartıcı gazla müdahale edildi. Atina'nın bir başka noktasında da yürüyüş sonrası çıkan küçük çaplı olaylarda çevik kuvvet göz yaşartıcı gaz kullandı. Bu arada bazı çöp konteynırları da ateşe verildi. Olaylar sırasında 73 kişi gözaltına alınırken, yaklaşık 10 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Kuzeydeki Selanik’te de 15 bine yakın insan Amerikan Konsolosluğu’na yürüdü.

Albaylar Cuntası, Atina’daki kanlı müdahaleden bir yıl sonra Kıbrıs’ta giriştiği darbenin Barış Harekatı ile püskürtülmesinin ardından çökmüştü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri