Yunanistan'da Irkçılık Karşıtı Gösteriler Artarak Devam Ediyor

Yunanistan'da Neonazi Altın Şafak'a yönelik ırkçılık karşıtı protestolar ülke genelinde devam ediyor.

Yunanistan'da Neonazi Altın Şafak'a yönelik ırkçılık karşıtı protestolar ülke genelinde devam ediyor. Gösterilere katılan çalışanlar, sendikalar ve semtlerindeki Altın Şafak örgütlerine karşı olan vatandaşlar, attıkları ırkçılık ve şiddet karşıtı sloganlar ile cinayetler işleyen faşist örgütü protesto etti. Atina'da eylemciler ile polis arasında çatışma çıktı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Altın Şafak üyesi bir kişinin 18 Eylül'de Pavlos Fissas'ı (34) öldürmesinin ardından ülke genelinde yapılan gösteriler devam ediyor. Dün akşam üzeri gerçekleşen gösterilerde ırkçı Altın Şafak protesto edildi. Sendikaların çağrısı ile gerçekleşen gösterilere dernekler, STK'lar, partiler ve on bini aşkın vatandaş katıldı. Selanik, Seres, Yanya, Volos, Girit, Katerini ve Hanya şehirlerinde de geniş çaplı gösteriler düzenlendi.

Atina merkezinde dün akşam yapılan gösteriler sonrası Altın Şafak bürosu yakınlarında polis ile bazı eylemciler arasında kovalamaca yaşandı. Eylemciler polise molotof kokteyli atınca polis göz yaşartıcı gaz ve gaz bombası ile cevap verdi. Anarşist gruplar bazı çöp konteynerlerini de ateşe verdi.

Öte yandan Pavlos Fissas cinayetini işleyen kişinin telefonla iletişime geçtiği 5 kişi hakkında kavuşturma açıldı. Bu kişilerin cep telefonu kayıtları savcılığa ulaştı. Kayıtlarda bu kişilerin cinayetin işlenmesi için teşvik ettikleri belirlendi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri