Yunanistan, 'Hayatın Ayak Sesleri' Projesine Ortak Oldu

Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadele altyapısının oluşturulmasına destek veren komşu Yunanistan, bu defa da hayat kurtaran 'bağımlı tedavi merkezleri' tecrübesini aktarmaya hazırlanıyor. Yunanistan, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın...

Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadele altyapısının oluşturulmasına destek veren komşu Yunanistan, bu defa da hayat kurtaran 'bağımlı tedavi merkezleri' tecrübesini aktarmaya hazırlanıyor. Yunanistan, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Hayatın Ayak Sesleri’ projesine ortak oldu.

Türkiye'de son yıllarda büyük artış gösteren uyuşturucu problemine yönelik hem devlet hem de sivil toplum kuruluşları bir yol haritası belirlemeye çalışırken, komşu Yunanistan, Avrupa'ya uyumlu 20 yılı aşkın kurumsal tecrübesini Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü bir proje ile aktarma fırsatı bulacak.

Bu bağlamda Kırıkkale Belediyesi Başkan Danışmanı Nurcan Battaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen Hayatın Ayak Sesleri adlı proje çerçevesinde Atina’da temaslarda bulundu. Battaloğlu’na Atina Ticaret Müşavir Yardımcısı İsmail Tulukçu da eşlik etti. Görüşmede yapılacak işbirliğine ilişkin detaylar konuşulurken, Bağımlı Kişiler Terapi Merkezi (KETHEA) yetkilileri yaptıklara çalışmalara ilişkin yazılı ve görsel materyallerden oluşan bir dosyayı Türk tarafına takdim etti.

Projenin ortakları arasında yer alan KETHEA, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) özel danışmanlık statüsüne sahip Yunanistan’daki 23 yıllık deneyimi ile en büyük uyuşturucu rehabilitasyonu ve topluma entegrasyon kuruluşu olarak biliniyor.

“HAYATIN AYAK SESLERİ”

Kırıkkale’de uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen proje ortakları arasında Kırıkkale Yardım Derneği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bulunuyor. Yunanistan’dan projenin ortakları arasında ise Sağlık Bakanlığı’na bağlı Atina’daki Bağımlı Kişiler Tedavi Merkezi (KETHEA) ile Uyuşturucu ile Mücadele Kurumu (OKANA) yer alıyor.

Proje, Kırıkkale’deki lise ve dengi okullarda uyuşturucu konusunda farkındalık eğitimleri verilmesi, Kırıkkale’de 1 hafta süreyle gerçekleşecek uluslararası bir uyuşturucu çalıştayının yapılması, gençlerin uyuşturucuya olan ilgisini azaltarak farklı alanlara çekmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında bir gençlik merkezi açılması, proje sonrasında ise uyuşturucuyla mücadele ve rehabilitasyon merkezi kurulması öngörülüyor. Şubat 2015 yılında projenin başlaması öngörülmektedir.

“BİZDEN TECRÜBEMİZİ PAYLAŞMAMIZI İSTEDİLER”

Kırıkkale Belediyesi’nden işbirliği talebi geldiğini belirten KETHEA Müdürü Dr. Vasilis Gitakos,Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde kendilerinden gençlere yönelik düzenlenecek bir eğitim programında yer almalarının istendiğini söyledi. KETHEA’daki 20 yıllık tecrübesiyle dikkat çeken Dr. Gitakos, şöyle konuştu: “KETHEA olarak oldukça fazla tecrübemiz var. Bu konuda tecrübe sahibi olmak övünülecek bir şey değil. Ancak bizden bu konuda destek istediler. Biz KETHEA olarak deneyimimizi paylaşmaya hazırız. Muhtemelen Türk meslektaşlarımızdan bilmediğimiz yeni şeyler de öğreneceğiz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri