Yunan Televizyonunun Kapatılmasının Birinci Yılı Protesto Edildi

Yunanistan’da kemer sıkma politikaları çerçevesinde 75 yıllık devlet televizyon ve radyosu ERT'nin kapatılmasının birinci yıl dönümü düzenlenen bir gösteri ile protesto edildi.Yunanistan’da eski devlet televizyonları ve radyolarının...

Yunanistan’da kemer sıkma politikaları çerçevesinde 75 yıllık devlet televizyon ve radyosu ERT'nin kapatılmasının birinci yıl dönümü düzenlenen bir gösteri ile protesto edildi.

Yunanistan’da eski devlet televizyonları ve radyolarının kapatılmasının birinci yıl dönümü, Atina’da eski ERT binası önünde düzenlenen bir gösteri ile bir kez daha protesto edildi. Ana muhalefet Radikal Sol İttifak (SYRIZA) ve diğer muhalefet parti liderlerinin de destek verdiği gösteride, ERT’in yeniden açılması istendi. SYRIZA lideri Aleksis Tsipras, çok yakın bir dönemde ERT’nin yeniden faaliyete geçerek demokrasinin hizmetine sunulacağını savundu.

Yüzlerce vatandaşın katıldığı gösteride hükümet aleyhinde slogan atıldı.

ERT’nin geçen yıl kapısına kilit vurulmasının ardından 2 bin 700 kişi işsiz kalmıştı. Kamu yayıncılığı, uzun süre sessizliğe bürünmüştü. Hükümet, geçtiğimiz aylarda NERİT adlı yeni kamu televizyon, radyo ve internet sitesini faaliyete geçirmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri