Yunan Gazeteleri: Tehtide Devam Etsinler Diye Serbest Bırakıldılar

Yunan basın yayın organları, Neonazi Altın Şafak'ın 3 milletvekilinin serbest bırakılmasını sert bir dille eleştirdi.

Yunan basın yayın organları, Neonazi Altın Şafak'ın 3 milletvekilinin serbest bırakılmasını sert bir dille eleştirdi. Kararı ‘şok’ şeklinde veren gazeteler, örgüt yöneticisi olmakla suçlanmalarına rağmen serbest bırakılmalarının kafalarda onlarca soru işaretine sebep olduğunu yazdı. Gazeteler, hükümetin Altın Şafak yöneticilerine yönelik gözaltı sürecini Avrupa ve Amerika’ya yönelik şova dönüştürdüğü ve yüzeysel destek verdiği yorumunda bulundu.

Yargıtay Başsavcısı tarafından ağır bir şekilde suçlanan 3 milletvekilinin mahkeme tarafından serbest bırakılmasının yankıları sürüyor. Serbest kalan örgütün üst düzey yöneticisi 3 milletvekilinin delilleri karartma, süreci kendi lehlerine çevirmek için girişimlerinde bulunma ve örgüt üyelerini şimdiye kadar yaptıkları gibi yasadışı şekilde faaliyetlerine devam etmeleri konusunda cesaretlendirmelerinin yolunun açıldığı belirtiliyor.
Ayrıca şimdiye kadar yapılan aramalara rağmen henüz örgütün sahip olduğu belirtilen silahların ele geçirilememesi ve örgüte mensup diğer üst düzey üyelerin yakalanmasının da süreci baltalayabileceği vurgulanıyor.

Bir başka iddiaya göre ise onlarca üst düzey polis, muvazzaf ve emekli asker ile istihbarat teşkilatından bazı elemanların Altın Şafak ile ilişkili olduklarının tespit edilmesinin ardından, operasyonların kendilerine uzanacağını tahmin eden önemli noktalardaki belli kişi ve kesimlerin süreci akamete uğratmak için harekete geçtikleri yönünde.

Bu arada iktidarın büyük ortağı muhafazakar Yeni Demokrasi içerisinde ‘ırkçı Altın Şafak’a sempati duyan üst düzey yöneticilerin olması da bir başka handikap olarak yorumlanıyor. Başbakan Samaras’ın danışmanı milletvekili Failos Kranidiyotis, geçtiğimiz günlerde Altın Şafak yanlısı görüşler serdetmişti. Yapılan yorumlarda Altın Şafak’a sempati duyanların devletin hangi kademelerinde bulunduklarını anlama açısından bu örneğin yeterli olduğunu ifade ediliyor.

Yabancı, Müslüman ve Türkiye düşmanlığı ile dikkat çeken Altın Şafak örgütünün 3 milletvekili, mahkeme tarafından şartlı serbest bırakılmalarının ardından gazetecileri tehdit etmeyi ihmal etmedi. Altın Şafak sözcüsü İliyas Kasidyaris, Reuters kameramanına vururken bir foto muhabirini de itti. Diğer 2 milletvekili de gazetecileri öldürmekle tehdit ederek küfürler savurdu. Altın Şafak milletvekillerinin bütün bu tavırlarına hiç kimsenin tepki vermediği gözlendi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri