Yüksekova'da Vatandaşlar Çocukları İle Sandık Başına Gitti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar, Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına çocukları ile beraber gitti.Türkiye tarihinde vatandaşın oy kullanması dolayısıyla bir ilk olarak gerçekleşen cumhurbaşkanı seçimi...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar, Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına çocukları ile beraber gitti.

Türkiye tarihinde vatandaşın oy kullanması dolayısıyla bir ilk olarak gerçekleşen cumhurbaşkanı seçimi için ülke genelinde oy verme işlemleri sabah saat 08.00 itibariyle başladı. Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanının belirleneceği seçimlerde 52 milyon 894 bin 115 seçmen, 165 bin 108 sandıkta oy kullanacak. Yüksekova'da sabahın erken saatlerinde seçim bölgesine giden vatandaşlar, kimlik bilgilerini teyit ettirdikten sonra destekledikleri cumhurbaşkanı adayına oylarını verdi.

Yüksekova'da 66 bin 111 seçmen 211 sandıkta oy kullanacak. Sabah saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek. Vatandaşlar, seçimin hayırlara vesile olmasının temennisinde bulundu. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde oy kullanma işleminin başlaması ile vatandaşlar aileleri ile birlikte oy kullanacakları sandıkların başına gitti. 3 adayın yarıştığı seçimlerde vatandaşlar seçime yoğun ilgi gösterdi.

Yüksekova 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda oy kullanmaya gelen Güngör Mahallesi Muhtarı Murat Balin, "Vatandaşlar seçime büyük ilgi gösterdi, oylarını kullandı. Hayırlı uğurlu olmasını, Allah'u Teala kime nasip ettiyse vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri