Yüksekova'da Kaymakamlığa Ait Yurt İle Okuma Ve Test Merkezini Yaktılar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5 gündür devam eden olaylarda kaymakamlığa ait kız yurdunu cayır cayır yaktılar. Yüksekova ilçe merkezinde bulunan ve 50 kız öğrencinin barındığı "Bana da yer açın' yurdu yandı. Suriye'nin Kobani bölgesinde...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 5 gündür devam eden olaylarda kaymakamlığa ait kız yurdunu cayır cayır yaktılar. Yüksekova ilçe merkezinde bulunan ve 50 kız öğrencinin barındığı "Bana da yer açın' yurdu yandı.

Suriye'nin Kobani bölgesinde çıkan çatışmaları bahane eden YDG-H üyesi bir grup gösterici dün ilçeyi teslim aldı, her sokak ve yol kapatıldı eylemler yapıldı. Eylemlerini tüm şehre yayan göstericiler kaymakamlığa bağlı ve lise eğitimini sürdüren 50 kız öğrencinin barındığı yurdu ateşe verdi. Hemen yanında bulunan yine kaymakamlığa bağlı 'Buluşma noktamız' ödev ve test merkezini yaktılar.

İlçe merkezinde gece geç saatlere kadar süren eylemlerde ateşe verilen kurumlar sabah saatlerinde de yanmaya devam ediyordu. İlçe merkezinde çok sayıda eylem noktası kuran grup polisle çatışırken ilçede OHAL görüntüleri yaşandı. İlçe merkezinde okul ve bir çok resmi kuruma büyük küçük çaplarda saldırılar gerçekleştiren göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Yakılan kurumlarda 100 bin liradan fazla maddi hasar oluştu. Çıkan olaylarda ateşe verilen 4 katlı kız öğrenci yurdu ile hemen yanında bulunan 2 katlı etüt merkezi kullanılamaz hale gelirken büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Kız öğrenci yurdunun 4 katı tamamen yanarken yurtta bulunan sınıflar oturma masaları kitaplıklar ve kütüphane kül oldu. Yurtta PVC'den yapılan bölmeler ise tamamen kullanılmaz hale geldi.

Öte yandan yurdun hemen yanında bulunan Yüksekova Spor ve Gençlik Merkezi Salonu'na da hafif çapta saldırı düzenlendi, camları hasar gördü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri