Yüksekdağ'dan Erdoğan'a: Sıkıysa İsrail'e Oğlunun Sattığı Petrolü Satma

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin politikasını seçim malzemesi yaptığını söyleyerek, "Sıkıysa İsrail’e oğlunun sattığı petrolü satma." dedi.Barış ve Demokrasi...

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin politikasını seçim malzemesi yaptığını söyleyerek, "Sıkıysa İsrail’e oğlunun sattığı petrolü satma." dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il binası önünde Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ile birlikte cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'a destek veren Yüksekdağ, burada halka seslendi. Yüksekdağ, konuşmasında Filistin'de Gazze halkının İsrail siyonizminin ağır ve acımasız saldırısıyla yüz yüze kalmasının sorumlusunun AK Parti hükümeti ile miting meydanlarında 'Filistin halının yanındayım' diye bağıran Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. Bugün Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkının acısını kendi cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının malzemesine dönüştürdüğüne dikkat çeken Yüksekdağ, "Dün 'van mınüt' diyerek Ortadoğu halklarının siyonizme karşı tepkisini siyasi malzeme olarak kullanıyordu. Bugün de İsrail'e karşı miting meydanlarında bağırıp çağırarak aynı şeyi yapmaya çalışıyor." eleştirisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'a 'cumhurbaşkanı namzedi' diye seslenen Yüksekdağ, "Bağırıp çağırmakla olmaz. Sıkıysa oğlunun İsrail'e sattığı petrolü satma, petrol anlaşmasını iptal et. Askeri anlaşmalarını iptal et, İsrail'den aldığın ve Kürt çocukları katletmek için kullandığın O Heronları sıkı ise iade et. Bunu yapabiliyor musun?" ifadelerini kullandı.

'KENDİ YURTTAŞLARINI IŞİD’İN ELİNDE ESİR OLARAK TUTUYORLAR'

Başbakan'ın Türkiye'ye yalan söylemekten vazgeçmesini isteyen Yüksekdağ, Filistin'de Şengal'de Rojova'da dökülen kanın sorumlusunun bu hükümet olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "İsrail siyonizminde, IŞİD canilerini de bölge halklarının başına bela eden bu hükümetin zihniyetidir. Bugün kendi yurttaşlarını kendi vatandaşlarını IŞİD'in elinde esir olarak tutuyorlar. Tutulmasına izin veriyorlar. Düne kadar kardeşlerimiz dedikleri Ortadoğu siyasetine malzeme haline getirdikleri Türkmen halımızı kendi destekledikleri silahlandırdıkları IŞİD çetesiyle katlettirdiler." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri