Yücel: Aldığımız 1 puan önemli

Banka Asya Liginin ilk haftasında sahasında Kasımpaşa ile karşılaşan Konyaspor rakibi ile 0-0 berabere kaldı.
Karşılaşma sonrası teknik direktör Osman Özdemir’in cezalı olması nedeniyle basın toplantısına kaleci antrenörü Hüseyin Avni Yücel katıldı. Yücel kaçan 2 puanın varlığından ancak kazanılan 1 puanın da önemli olduğunu ifade etti. Yücel, “ Yeni sezonun tüm spor camiasına hayırlı olmasını kazasız belasız bir lig olmasını temenni ediyorum. Geçtiğimiz sezon Süper Ligden düşen iki güzide ekibin karşılaşmasını izledik. Oyuna iyi başladık. Mücadeleci bir oyun ortaya koyduk. Ancak 2. yarıda gördüğümüz kırmızı kart oyun düzenimizi alt üst etti. Hocamız maç cezası nedeniyle maçı takip edemedi. Takımı maçı öncesi hocamızın verdiği taktiklerle idare etmeye çalıştık. Osman hocamızın sahada olması oyunu daha değişik hale getirebilirdi. İlerleyen haftalarda hocamızın sahada olması takıma daha ayrı bir hava verecektir” diye konuştu.
Konyasporlu oyuncu Serkan Şahin takım olarak iyi mücadele ettiklerini ve 3 puanı hakkettiklerini ancak görülen kırmızı kartın oyun düzenini etkilediğini ifade etti. Şahin, “Sahada en iyi şekilde mücadele eden takım arkadaşlarımı kutluyorum. Genç arkadaşlarımız da çok iyi mücadele ettiler. Evimizde sezona iyi başlamak istiyorduk. Maçın ilk yarım saatinde iyi futbol oynadık. Ancak son 15 dakikada biraz düştük. Bulduğumuz pozisyonlar vardı. Bu pozisyonları gole çevirmiş olsaydık 3 puanı alacaktık. 2. yarı Hakan abinin kırmızı kart görmesi oyun düzenimizi etkiledi. 10 kişi kalmamıza rağmen tüm takım olarak çok iyi bir mücadele örneği gösterdik. 1 puan aldık. Ancak 3 puanı hakkettiğimizi düşünüyorum. Artık diğer maçlara konsantre olacağız. Maça gelen seyircilerimizi evlerine daha mutlu göndermek isterdik ancak olmadı” diye konuştu. 
Konyaspor’un genç oyuncusu Muhammet Yürükuslu maç sonrasında yaptığı açıklamada gençler güvenenlerin yüzünü kara çıkarmayacaklarını ifade etti. Taraftar hakkında da konuşan Yürükuslu arka arkaya alınacak seri galibiyetin taraftarları maça çekeceğini söyledi. Muhammet Yürükuslu, “ Bank Asya liginin mücadeleye dayalı olduğunu biliyoruz. 2 aydır bu şekilde çalıştık. Hocalarımız bizi fiziksel olarak en iyi şekilde maça hazırlıyor. Bizde kendimi kafa olarak maçlara en iyi şekilde hazırlayarak mücadele ediyoruz. Konyaspor’un gençleri adına Konyaspor’un emin ellerde olduğunu söyleyebilirim. Konyaspor olarak mücadeleci oyunumuz sürdüreceğiz. Tüm takım arkadaşlarımı verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum” Taraftar hakkında konuşan genç futbolcu skora endeksli bir oyun oynadıklarını ve alınacak seri galibiyetin taraftar sayısını arttıracağını söyledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri