YTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği 35 öğrenciyle eğitime başlayacak

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) bu yıl açılan Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Lisans Programı, 35 kişilik kontenjanla İngilizce eğitime başlayacak.

2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda bu yıl ilk kez açılan bölümler arasında YTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği de yer aldı.

Elektrik-Elektronik Fakültesi'nde kurulan bölüm, ilk yılında 35 öğrenci alacak. İngilizce olarak verilecek eğitimlerde öğrenciler, yapay zeka ve veri mühendisliği konusunda 4 yıllık eğitimden geçecek. Öğrenciler seviyelerine göre İngilizce hazırlık da okuyabilecek.

YTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Fatih Amasyalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki yapay zeka dönüşümünde rol alacak mühendisleri yetiştireceklerini söyledi.

Prof. Dr. Amasyalı, "Bölümü şu şekilde tanımlayabiliriz. İnsanın veriyle olan ilişkisini makinalarla taklit etmek. İlişki derken verinin algılanması, seçilmesi ve tüm problemlerin çözülmesini kapsayan bütün süreçten bahsediyoruz. Bu her türlü veriyi kapsıyor. Ses, görüntü, metin, videolar ve çeşitli sensörler giriyor. Bir yandan da makineleri daha da yararlı hale getirmeye yarayan bir disiplin. İnsanı ve zekayı anlamaya çalışan bir disiplin olarak tanımlayabiliriz. Bu bölümün Yıldız Teknik Üniversitesi farkıyla oldukça farklı bir konuma geleceğini ümit ediyorum." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri