Ysk, Sivas Ziraat Odası Seçimlerine El Koydu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), delegelerin yaptığı başvuruyu değerlendirerek, Ziraat Odası'nın 2 ay içinde seçim yapmasına karar verdi. YSK, kararında, seçimlerin direk olarak İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılmasını kararlaştırdı. Ziraat...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), delegelerin yaptığı başvuruyu değerlendirerek, Ziraat Odası'nın 2 ay içinde seçim yapmasına karar verdi. YSK, kararında, seçimlerin direk olarak İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılmasını kararlaştırdı.

Ziraat Odası'nda devam eden seçim tartışması YSK’nın kararı ile yeni bir boyut kazandı. 2 yıla yakın bir süredir kayyum heyeti tarafından yönetilen Ziraat Odası’nın seçim kararı alması yönünde delegeler ve kayyum heyeti arasında seçim tartışması yaşanıyordu. YSK, 23 Temmuz’daki toplantısında, Sivas Ziraat Odası'nın, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından 2 ay içinde belirlenecek bir pazar günü genel kurula giderek, yeni yönetiminin belirlenmesine karar verdi.

Delegeler adına açıklama yapan Üçtepe Köyü Muhtarı Muzaffer Özkan, seçim yapmaya yetkili olmadıklarını savunan kayyum heyetinin, İlçe Seçim Kurulu'na ise Ziraat Odaları Merkez Birliği'nin kendilerini tam yetkili olarak görevlendirdiğini ve seçim talebinin yetkisiz heyetler tarafından geldiği için reddedilmesini istediklerini aktardı.

Pazarcılar Odası’nda basın toplantısı düzenleyen Özkan, daha önce yaptıkları açıklama sonrası kayyum heyetinin kendilerini sindirmeye çalıştığını savundu. Özkan, şöyle dedi: “İlçe Seçim ve İl Seçim Kurulu'nun seçim kararı alınması yönündeki başvuruları reddetti, üstelik seçim talebi için başvuranlar usulsüz başvuru nedeniyle cezalandırılarak seçme ve seçilme hakları ellerinden alınmaya çalışıldı.

Bizler Ziraat Odası'nın seçilmiş delegeleri olarak, seçim yapma yetkisinin kanunla tarafımıza verildiği ve bunun da mahkeme kararı ile sabit olduğu gerekçesi ile YSK’ya yaptığımız itiraz sonucunda itirazımız haklı bulundu. YSK’nın Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından bir aydan az iki aydan fazla olmamak üzere seçimin yapılacağı pazar gününün belirlenmesi suretiyle Sivas Ziraat Odası seçim sürecinin başlatılması yönünde karar vererek, odada yaşanan hukuksuzluğa son vermiştir.”

Delegelerden Hulusi Metinoğlu da Ziraat Odası Kayyum Heyeti'nin kendilerini sindirmeye çalıştığını ve 3 kişiye bir yıl delegelikten uzaklaştırma cezası verdiğini belirterek, mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri