Ysk Başkanı Güven: Agit Heyetine Tüm Bilgi Ve Belgeler Sunuldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) cumhurbaşkanı seçimi için hazırladığı ara raporla ilgili olarak yaptığı açıklamada, YSK’nın tüm bilgi ve belgeleri AGİT’e verdiklerini bildirdi. YSK...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) cumhurbaşkanı seçimi için hazırladığı ara raporla ilgili olarak yaptığı açıklamada, YSK’nın tüm bilgi ve belgeleri AGİT’e verdiklerini bildirdi.

YSK Başkanı Sadi Güven, AGİT heyetinin hazırladığı raporla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Raporda, Yüksek Seçim Kurulu'nun şikayetler hakkında verdiği kararların bazılarını AGİT/ODIHR SSGH’yı sağladığı yazılıdır. Kurulumuz, heyetin istediği tüm bilgi ve belgeleri incelemelerine sunmuştur. Verilmeyen belge reddedilen talep yoktur. Ulaşmak isteyip de ulaşamadıkları hiçbir belge olmamıştır.” denildi.

Kurul çalışması sırasında kurul üyesi bir siyasi parti temsilcisinin talebinin kurulda aynı gün karara bağlandığını belirten Güven, “Kurul toplantısı sonunda bir adayın reklam filminin 6 saniyelik kısmının mevzuata uygun olmadığı şeklindeki kararın basına yansıması üzerine AGİT/ODIHR SSGH heyet temsilcisi, Kurul’a, "Biz böyle bir talebin olduğunu ve karar verildiğini neden basından öğreniyoruz." şeklinde haddi aşan beyanda bulunacak kadar belgelere ulaşmışlardır. Heyetin tüm belgelere ulaşabildikleri halde kararların bazılarının kendilerine sağlandığı şeklindeki beyanını da anlamak mümkün olmamıştır. Ön rapordaki hatalı diğer konular AGİT/ODIHR SSGH heyetine ayrıca detaylı olarak bildirilecektir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri