YRP’li Bekin, yapı kayıt mağdurlarını savundu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin yapı kayıt mağdurlarına yönelik Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Toplantıyı İmar Yasasına Takılanlar Derneği’nin katılımları ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Bekin, “İmar Barışı Yasasının uygulamaya girmesiyle birlikte vatandaşlarımız ciddi anlamda hak kayıpları yaşamışlardır. Öncelikle, İmar Barışı Yasası 31.12.2017 yılı öncesindeki yapılar için çıkarılmıştır. Ancak, 2017 yılının Kasım ayı ile 2018 yılının Mart ayı arasında olan tarihlerin uydu görüntüleri ne yazık ki mevcut değildir. Bu tarihler arasında olmayan uydu görüntüleri de mağduriyetlerin başlangıcı olmuştur. En büyük delil niteliğine olan uydu görüntüleri yetersiz kalmıştır” dedi.

Vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren Bekin, “Bu hususta da geçtiğimiz aylarda Meclis Başkanlığına kanun teklifimizi sunmuş bulunmaktayız. Bu kanun teklifindeki amacımız İmar Barışından faydalanarak Yapı Kayıt Belgesi alan ve sonrasında gerek kırsalda gerekse şehirde mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getirmektedir. Öncelikle Yapı Kayıt Belgesine sahip olan ve söz konusu belgenin iptali ile karşı karşıya olan vatandaşların yapılarının; zemin etüt raporlarının yetkili ve deneyimli kuruluşlar tarafından hazırlanması, arsanın fay hattı üzerinde olup olmadığının araştırılması, mevcut binanın beton ve demir donatı sisteminin yetkili laboratuvarlar tarafından karat alınarak ve gerekli bilimsel deneyler yapılarak, depreme dayanıklılık raporunun hazırlanması gerekmektedir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri