Yrd. Doç. Dr. Alikılıç: Erkek Siyasetçiler İçin Beyaz Ve Mavi Önemli

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde birçok siyasetçi, belediye başkanı veya meclis üyesi olmak için temposu giderek artan bir yarışa girdi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde birçok siyasetçi, belediye başkanı veya meclis üyesi olmak için temposu giderek artan bir yarışa girdi. Yalnızca İzmir'de bin 500'ün üzerinde kişi, yerel yönetimlere talip olarak aday adaylığı için başvurdu. Yüzlerce isimle yarışarak aday olmak isteyen
siyasetçilere, akademisyenlerinden de öneriler geldi.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Aşman Alikılıç, dünyada siyaset anlayışının beş on yıl önceki gibi olmadığını belirtti. Adayların öncelikle iletişim dersi almasını, sosyal medyayı iyi kullanmasını, genç nüfusa yönelik eylem ve söylem geliştirmesini, halkla hem yüz yüze hem de internet aracılığıyla birebir iletişime geçmesini önerdi.

KAHVEHANE ZİYARETLERİ TARİH Mİ OLUYOR?

Adaylara, geleneksel medyanın yanısıra sosyal medyada da yer almalarını tavsiye eden Yrd. Doç. Dr. Alikılıç, şunları kaydetti: "Sosyal medyayı etkili kullanmak da bu işin olmazsa olmazı. Eğer gençlerin oylarını istiyorsanız, büyük bir potansiyel var. Gençler neleri beğenir, nasıl yaşarlar, günlerini nasıl geçirirler sorularına cevap verebilirseniz, ne istediklerine de verecek çok cevabınız olur. Bu insanları kahvehanelerde bulamazsınız. 406 üniversite öğrencisi üzerinde yaptığımız araştırmaya göre gençler, vaktinin büyük bir kısmını internette geçiriyor. Yüzde 85'i, günde en az beş saatlerini internette geçiriyor. Eskiden mahalle ve kahvehane ziyaretleriyle yapılan tanıtımlar, artık sosyal medya üzerinden yapılacak ancak geleneksel yöntemler de tabii ki ölmeyecek."

'ADAYLARIN KIYAFET SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ, BEYAZ TEMİZLİK VE SAFLIĞIN RENGİ'

Siyasetçilerin, kıyafetlerinde renk seçimine önem vermesi gerektiğini de vurgulayan Alikılıç, "Beyaz renk, hem dünya genelinde hem Türk toplumunda önemli ifadeler barındırır. Temizlik, saflık ifade eder. Beyazın üzerine kırmızı, Türk bayrağını temsil eder. Kırmızı tek başına çok rahatsız edici olacağı için erkek siyasetçiler, kırmızı rengi sadece kravat ve mendil gibi aksesuarları olarak kullanabilir. Kadın adaylar, renk konusunda erkeklere oranla daha şanslı. Zira seçim çalışmalarında erkeklere göre daha kolay, farklı kombinler yapabilirler." dedi.

Mavinin de beyazdaki gibi temizlik, hijyen, canlılık, tazelik ve doğallık içeren özellikleri olduğunu anlatan Özlem Aşman Alikılıç, "Mavi renk, aslında liderin hem doğal hem de tertemiz bir insan olduğunu vurgular. Bu vurgular sözel değil ama siyasetçilerin mevcut iletişim programını destekleyen önemli ayrıntılar. Mavi gömlek giyip itibar sahibi olmayan bir siyasetçi de elbette yaratılmaz. Renk, tek başına yeterli değil tabii." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri