Ypg, Kobani’deki Stratejik Tepeye Bayrağını Yeniden Dikti

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Bugün de IŞİD militanları, Kobani merkezi ile sınır kapısının bulunduğu...

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Bugün de IŞİD militanları, Kobani merkezi ile sınır kapısının bulunduğu bölgeye yönelik havan saldırısı düzenlerken, YPG militanları, Til Şeir Tepesi’ne bayrağını yeniden dikti.

Kobani’ye birkaç kilometre mesafede olan ve sık sık el değiştiren Til Şeir Tepesi, dün akşam saatlerinde IŞİD’in eline geçmişti. Tepede kontrolü sağlayan IŞİD militanları kendi bayraklarını astıktan sonra koalisyon güçlerinin savaş uçakları tarafından bombalanmıştı. Bombardımanda IŞİD militanlarının öldüğü belirtiliyor. Hava saldırısının ardından Til Şeir tepesinin denetimi yeniden YPG güçlerinin eline geçti. YPG güçleri, Til Şeir tepesine bugün kendi bayraklarını dikti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri