Yozgat’ta Üretilen Tarım Ürünleri İlde Değerlendirilmeli

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, şehrin coğrafi konumu itibariyle tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme...

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, şehrin coğrafi konumu itibariyle tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Özdemir ve Türker, ilde üretilen tarım ürünlerinin yine Yozgat’ta değerlendirilmesine çalıştıklarını söyledi.

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özdemir, yaptığı açıklamada Yozgat’ın ekilebilir tarım alanı bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını ve en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, “İlimiz tahıl ambarı olarak önemli bir yere sahip. Bazı bölgelerimizde sulu tarım yapılırken, bazı bölgelerimizde ise kuraklıktan dolayı nadasa bırakmalar görülmekte idi. Son yıllarda bakanlığımızın ciddi oranlarda ürün destekleri ve bu yöndeki çalışmalarımızla çiftçilerimiz bilinçlendi. Yozgat sadece tahıl ambarı olarak değil, diğer ürün çeşitleri ile de adından söz ettirmeye başladı. Buğday ve arpa dışında alternatif ürünlere yönelen üreticilerimiz hem kendi hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.” dedi.

Alternatif ürünlerin değerlendirilmesi için devletin üreticilere yönelik önemli teşvikleri olduğunu vurgulayan Özdemir, “Yozgatımız ürün çeşitliliği bakımdan büyük zenginliğe sahip, baklagiller, hububat ürünlerinde oldukça fazla üretim yapılmaktadır. Bu ürünlerin değerlendirilmesi için bakanlığımız tarafından yüzde 50 oranında hibe destekli alet ekipman desteği verilmektedir. Bu desteklemeler sayesinde Avrupa standartları ve hatta üzerinde ilimizde tarım ve hayvancılık yapılması sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker de Türkiye’nin önemli tarım alanlarına sahip Yozgat’ta üreticilerin eski usullerle değil teknolojik ve modern tesisler kurarak faaliyette bulunmaları için sağlanan imkanlardan faydalanılması gerektiğine dikkat çekti. Türker, “Kırsal kalkınma destekleri ile ilimizde tarım ve hayvancılık gelişimini hızla sürdürmektedir. Şuan Merkez ve ilçelerimizde yapılan tesisler bunun en güzel göstergesidir. Bizlerde çiftçilerimizin üreticilerimizin gerek tarımda gerekse hayvancılıkta devletimizin sağladığı imkanlardan faydalanmaları için gerekli bütün katkıyı sunuyoruz. Eskiden köylerimizde çiftçilerimiz babadan kalma eski ahırlarda sağlıksız koşullarda hayvanlık yapıyorlardı. Fakat TKDK destekleri sayesinde çiftçimiz son derece modern tesislere kavuşuyor. Üstelik yüzde 50 ve yüzde 60’a varan hibe desteklerinden faydalanarak bu imkanlara kavuşuyor. Şuan ilimizde yetişen her türlü ürünlere kurumumuzun önemli destekleri var. Çiftçilerimiz bu imkanlardan faydalanıyor. Bizler bunu yeterli görmeyerek bütün üreticilerimizin bu imkanlardan faydalanmasını istiyoruz. Tahıl ürünleri, baklagiller ve diğer ürünlerin işlenmesi, değerlendirilmesine yönelik yüzde 50 inşaat, alet ve ekipman desteği sağlamaktadır. Bugün hangi ilçemize, köyümüze gitseniz traktör, alet ekipman ve hayvan üretim tesisi görmek mümkün. Bu tür desteklerle çiftçimiz üreticilerimizin kalkınması sağlanacak ve ülkemizin gelişmesine bu yönde katkı sağlanmış olacak.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri