Yozgat’ta Stk’lar Göçün Önlenmesi İçin Toplandı

Yozgat’ta faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), 'Yozgat Göç Veriyor' konulu toplantıda bir araya gelerek, göçün sebepleri ve çözüm önerilerini değerlendirdi.Yozgat TSO’da düzenlenen toplantıya TSO Başkanı Metin Özışık,...

Yozgat’ta faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK), 'Yozgat Göç Veriyor' konulu toplantıda bir araya gelerek, göçün sebepleri ve çözüm önerilerini değerlendirdi.

Yozgat TSO’da düzenlenen toplantıya TSO Başkanı Metin Özışık, Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Yozgat Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Yozgat Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (YASİAD) Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Yozgat Marangozlar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Ünlü, Yozgat Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel ve pek çok STK temsilcisi katıldı. Toplantıda, katılımcılar arasından Yozgat STK Platformu üyeleri belirlenerek, yapılacak çalışmalar planlandı.

Toplantıda, göçün sebepleri olarak şu görüşler ortaya kondu: "Siyasi ve ideolojik görüşlerin Yozgatlılığın önüne geçmesi, devlet desteklerinin Türkiye ortalamasının altında olması, mevcut siyasi parti temsilcilerinin hükümet üzerinde etkisiz olması, bürokratların ilgisiz olması, yetersiz istihdam olarak belirlenmiştir."

Çözüm önerilerinde ise "Yozgat için özel teşvik yasası çıkartılmalıdır, Bozok Üniversitesi cazibe merkezi haline getirilmelidir. Siyasi temsilcilere sosyal baskı yapılmalıdır. Göç problemi ulusal basınla ve siyasi partilerle paylaşılmalıdır. Hayvancılık OSB kurulmalı.” olarak belirlendi.

STK temsilcileri toplantının siyasetle hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, “Yozgat’ı seven, çocuklarını Yozgat’ta büyüten, Yozgat için endişelenen, Yozgat için bir şeyler yapma gayretinden ibarettir. Ortaya konan çözümler için mücadele etme azim ve gayreti içerisindeyiz. Bizimle aynı hassasiyeti taşıdığını inandığımız Esnaf Odaları Birliği Başkanı Latif Altın’da ve platformda bulunmak isteyen diğer STK başkanlarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız." diye ifade ettiler. Platformun ilk toplantısını yapan üyeler, bir sonraki toplantının da 29 Ağustos 2014 tarihinde yapılacağını belirtti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri