Yozgat'ta İlkokul Öğrencilerine Diş Fırçalaması Uygulamalı Olarak Gösterildi

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü il genelindeki ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerine...

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Toplum Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü il genelindeki ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerine diş fırçası dağıtarak diş fırçalamasını uygulamalı olarak gösterdi.

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü M. Akif Karaaslan, diş hekimleri ve Bozok Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri Yozgat Alacalı İlkokulunu ziyaret ederek 1. ve 2. sınıf öğrencilerine diş fırçası dağıttı ve dişlerin fırçalamasını uygulamalı olarak gösterdi.

Halk Sağlığı Müdürü M. Akif Karaarslan, uygulamalar sonrası yaptığı açıklamada, il genelinde 39 okulda 5 bin öğrenciye diş fırçası dağıtarak dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini uygulamalı olarak gösterildiğini söyledi. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ağız ve diş sağlığına büyük önem verdiklerini vurgulayan Karaarslan, “Türkiye genelinde koruyucu ağız ve diş sağlığı bakımı konusunda hizmetler faaliyetler yürütülmektedir. Bu kapsamda Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak özellikle ilimiz genelinde ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerimize ağız bakımının önemi konusunda bilgilendirmek, diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için florjen uygulaması yapıyoruz. Bunun için çocuklarımıza halk sağlığı müdürlüğü olarak birer diş fırçası dağıttık. Getirdiğimiz florjellerle çocuklarımızın dişlerini nasıl fırçalayacaklarını uygulamalı olarak gösterdik. Diş fırçalarken de florjenin koruyucu etkisi sayesinde dişlerimizde kalıcı bir sağlık hedefliyoruz. Bu kapsamda il genelinde ilk etapta 39 ilkokulumuzda yaklaşık 5 bin öğrencimizi florjen uygulamasında bulunduk.” diye konuştu.

Öğrenciler de diş fırçası dağıtımı ve diş fırçalama uygulamasından oldukça memnun kaldıklarını belirtip, bundan sonra daha özenle dişlerini fırçalayacaklarını ifade ettiler. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri