Yozgat'ta Gazeteciye Demir Çubuklarla Saldırı

Yozgat’ta akşam iş çıkışı evine giden gazeteci, evinin önünde üç kişinin demir çubuklarla saldırısına uğradı.Olay, akşam saat 21.30 sıralarında Karatepe Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yerel yayın yapan Yenigün...

Yozgat’ta akşam iş çıkışı evine giden gazeteci, evinin önünde üç kişinin demir çubuklarla saldırısına uğradı.

Olay, akşam saat 21.30 sıralarında Karatepe Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yerel yayın yapan Yenigün Gazetesi köşe yazarlarından Evren Kurban, gazetede çalışmalarını tamamladıktan sonra Yuvakent Yapı Kooperatifi'ndeki evine girmek üzere iken apartmanın bahçesine saklanan 3 kişi tarafından demir çubuklarla saldırıya uğradı. Kafasından, belinden, kol ve elinden darp edilen Kurban’ın sağ el orta parmağı kırıldı.

Bir anda neye uğradığını şaşırdığını belirten Kurban, saldırganlardan şikayetçi oldu. Saldırının sebebinin gazetede Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'ı eleştirel yazılardan kaynaklandığını iddia eden Kurban, "Gazetede Belediye Başkanı Kazım Arslan'ı eleştirel yazılar yazdığım için sosyal paylaşım sitelerindeki adresime sürekli tehdit mesajları geliyordu. Bugün de apartmanın bahçesinde saklanarak benim gelmemi bekleyen kişiler bana saldırdılar." dedi.

Yozgat Devlet Hastanesi'nde sağ kolu alçıya alınan Evren Kurban, olayı kendisine sürekli tehdit mesajları atan kişilerin ve Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın yaptırdığını öne sürerek bu kişiler hakkında şikayette bulunup davacı oldu.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıdan sonra beyaz renkli bir otomobile binerek kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri