Yozgat’ta 3 Bin 900 Kişiye Evde Bakım Ücreti Veriliyor

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel il genelinde, 3 bin 900 kişiye evde bakım ücreti verildiğini söyledi. İbrahim Yücel, yaptığı açıklamada, yardıma ve bakıma muhtaç olan vatandaşların her zaman yanında olduklarını...

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel il genelinde, 3 bin 900 kişiye evde bakım ücreti verildiğini söyledi.

İbrahim Yücel, yaptığı açıklamada, yardıma ve bakıma muhtaç olan vatandaşların her zaman yanında olduklarını ifade ederek evde bakım ücretinden faydalanabilmek için belirtilen şartların olması gerektiğine dikkat çekti. Yücel, "Evde bakım ücreti alabilmek için öncelikle devlet hastanelerinden sağlık kurulu raporu yüzde 51 ve daha üzeri olması gerekir. Kişi kendi öz bakımını yapamayacak durumda ve başkalarından hizmet yardımı alarak yaşamını sürdürüyor olması halinde evde bakım ücreti alabilir. İlimiz genelinde 3 bin 900 kişi evde bakım ücretinden faydalanıyor. Bu vatandaşlarımıza aylık 2 milyon 879 bin TL ödeme yapılmaktadır. " dedi.

Evde bakım ücretinden faydalanmak için başvuruda bulunan vatandaşların işlemlerini en geç 15 gün içerisinde neticelendirdiklerini vurgulayan Yücel, " Kurumumuza müracaat eden vatandaşlarımızın mağdur olmaması araştırmalarımızı 15 gün içinde tamamlıyoruz. Bunun yanı sıra yardıma muhtaç vatandaşlarımıza da nakdi yardımlarımız devam ediyor. Bu kapsamda il genelinde 860 vatandaşımıza aylık 480 bin 986 TL nakdi yardım yapılıyor." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri