Yozgat Lisesi Tarihi Dokusuna Kavuşacak

Yozgat Valiliği tarafından başlatılan çalışamalarla Yozgat Lisesi tarihi dokusuna kavuşacak. Vali Abdulkadir Yazıcı, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ile birlikte çevre düzenlemesi...

Yozgat Valiliği tarafından başlatılan çalışamalarla Yozgat Lisesi tarihi dokusuna kavuşacak.

Vali Abdulkadir Yazıcı, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ile birlikte çevre düzenlemesi ile aslına dönüştürülen tarihi lisede çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. Yazıcı, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, yıllarca bakım, onarım ve tadilat çalışmaları adıyla özelliğini kaybeden tarihi lisenin, yeni düzenleme ile tarihi dokusuna kavuşacağını söyledi.

Tarihi Yozgat Lisesi'nin özel bir konumuna getirileceğini belirten Vali Yazıcı, “Buradan mezun olan öğrencilerimiz ayrıcalıklı olacak. Tarihi binanın çevresine bilinçsiz, plansız yapılan yapılar tarihi binanın görünümünü engelliyordu. Hazırlanan proje kapsamında Yozgat Lisesi binasının kaybolan yüzünü yeniden ortaya çıkartırken, yapılacak düzenleme çalışmaları ile Lise Caddesi'ndeki daralma da önlenecek. Böylece Yozgat kent merkezinde insanların rahatça gezebileceği bir ortam sağlanacaktır." dedi.

Çalışmaların, tarihi Yozgat Lisesi ile sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Vali Yazıcı, lisenin ortaya çıkarılması için Celal Atik Ortaokulu'nun da geriye çekileceğini ifade etti. Yozgat Lisesi'nin bulunduğu caddeye farklı bir hava katacağına değinen Vali Yazıcı, tarihi liseyi öne çıkaracak ve gösterecek ışıklandırma sisteminin de uygulanacağını belirtti. Vali Yazıcı, "Başlatmış olduğumuz çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yozgat Lisesi ortaya çıkacak ve tarihine yakışır bir hale gelecek. Burada okuyan öğrencilerimiz de tarihi dokuyu hissederek okuyacaklar. Öğrenci sayısını azaltacağız ve öğrenciler Yozgat Lisesi’ne girebilmek ve burada okuyabilmek için yarışır hale gelecekler." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri