Yozgat 15. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri Başladı

Yozgat’ta bu yıl 15.'si düzenlenecek olan Uluslararası Sürmeli Şenlikleri, cadde ve sokak kaldırım taşlarının boyanması ile başladı. 14-17 Ağustos tarihleri arasında 3 gün sürecek olan şenliğin ilk gününde Vali Abdulkadir Yazıcı,...

Yozgat’ta bu yıl 15.'si düzenlenecek olan Uluslararası Sürmeli Şenlikleri, cadde ve sokak kaldırım taşlarının boyanması ile başladı. 14-17 Ağustos tarihleri arasında 3 gün sürecek olan şenliğin ilk gününde Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve vatandaşlar 'Fırçan Değsin Şehrin Şenlensin' sloganıyla Sinema Sokak'ta kaldırım taşlarını boyadı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, kaldırım boyama etkinliğinin farklı ve eğlenceli bir iş olduğunu söyledi. Vali Yazıcı, "Şenliğimizin açılışında alışılagelmişin dışında farklı bir etkinlik olan kaldırım boyaması yaptık. Hakikaten ilginç ve güzel bir organizasyon oldu. İnsanlar caddelerde yürürken önlerinde engel olmasını istemiyor. Gözlerine hoş gelecek yapıları görmek istiyor. Bu nedenle kaldırım boyaması da bunlardan bir tanesi. Yozgatlıların ellerine fırçayı alarak yaşadığı şehri güzelleştirdiği güzel bir etkinlik oldu. Bu vesileyle festivalin ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Sürmeli Şenlikleri'nin, Yozgat’ın tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "İlimizi ülkemize tanıtmak, güzelliklerini anlatabilmek ve insanlarımızı birbirleri ile kaynaştırmak için bu tarz etkinlikler zaruri ihtiyaçtır. Bu noktada ilimizde yıllardır devam eden artık geleneksel hele gelmiş bir şenliğimiz var. Belediye Başkanımız Kazım Arslan Bey ve ekibi bu noktada çok güzel bir program hazırladı. Özellikle halkın katılımının yoğun olmasının hedeflendiği birbirinde güzel birçok etkinlik var." diye konuştu.

Şenliğin ilk günü, saat 18.00’de Cumhuriyet Meydanı'nda Yozgat Belediyesi Bando Takımı Konseri, Amasya Belediyesi Konservatuarı TSM Konseri ve Yozgat Belediyesi Mehter Takımı konserleri olacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri