Yozgat 15. Sürmeli Şenlikleri'nde 80 Çocuk Sünnet Oldu

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 15.'si gerçekleştirilen Sürmeli Şenlikleri'nin ikinci gününde 80 çocuk sünnet oldu. Sünnet şölenine Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve vatandaşlar...

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 15.'si gerçekleştirilen Sürmeli Şenlikleri'nin ikinci gününde 80 çocuk sünnet oldu. Sünnet şölenine Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Sünnet olan 80 çocuğa Çapanoğlu Kent Park Tesisleri'nde şölen tadında eğlence düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan şölen hediye dağıtımı ve pasta kesimi ile çocuklar eğlendi. Vali Yazıcı, yaptığı açıklamada, erkekliğe ilk adımını atan 80 çocuğun heyecanını, mutluluğunu aileleri ile birlikte yaşadıklarını söyledi. Yazıcı, “Bu sene 15’incisi düzenlenen Sürmeli Şenliği kapsamında toplu sünnet gerçekleştirildi. Bugün de burada çocuklarımızla birlikte pasta kestik, onlara hediyeler verdik.” dedi.

Mutluluğun paylaştıkça arttığını, acıların ise paylaştıkça azaldığını vurgulayan Vali Yazıcı, “Bugün hem bizim için hem de 80 aile için de özel bir gün. Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır. Hayatlarının dönüm noktalarından biri olan sünnet merasimlerinde, çocuklarımızın ve ailelerinin şölenimizle sevinçlerine tanıklık ettik. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir. Mutlu günlerinde ailelerimizle birlikte olmaktan kıvanç duyduk. Bu adım erkekliğe attıkları ilk adım. Erkekliğe ilk adımlarını atan çocuklarımıza hayatlarında başarılar diliyorum." ifadelerini kulandı.

Belediye Başkanı Kazım Arslan da Sürmeli Şenlikleri’nin 2. gününde düzenlenen şölende 80 çocuğu sünnet ettirdiklerini belirtti. Başkan Arslan, "Sünnetin gerektirdiği bütün adetleri uygulamaya çalıştık. Bugün gün boyunca sünnet edilen çocukları araçlarla gezdirdik, sevindiler, sünnetin sevincini güzelce yaşadılar. Onun ötesinde Kent Parkta Kur’an-ı Kerim ve dua ile sünnet şölenini tamamlamış olduk. Sünnet olan çocuklarımızın hediyelerini de burada kendilerin verdik. Hayırlı uğurlu olsun." dileklerinde bulundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri