Yörüklerin Kültürü Düzenlenen Şenlikle Sergilendi

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Yağcıoğlu Mahallesi'nde yaşayan Yörükler, kültürlerini, düzenlendikleri şenlikle sergiledi. Yağcıoğlu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen şenlikte Antalya, Konya, Akşehir ve Polatlı’da...

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Yağcıoğlu Mahallesi'nde yaşayan Yörükler, kültürlerini, düzenlendikleri şenlikle sergiledi. Yağcıoğlu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen şenlikte Antalya, Konya, Akşehir ve Polatlı’da yaşayan Yörükler bir araya geldi.

Düzenlenen şenlikte, Yörüklerin yaptığı göçler temsili olarak canlandırıldı. Yörüklerin düğün kültürünün anlatıldığı şenlikte temsili olarak, gelin alma, kına gecesi, çeyiz gönderme ve gelin alayı da canlandırıldı. Yörük kültürünün yaşatılmasının önemine vurgu yapan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu ifade etti. Yıldızkaya, belediye olarak bu tür etkinliklere her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Yörük şenliğinin gelenekselleşmesi için gereken tüm desteği vereceklerini dile getiren Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Burada bir kültür kaynaşması var. Bir çınar ağacı, derinlerindeki suya inerek hayatta kalmasını sağlayan kökleri ise bu toplumun ayakta kalmasını sağlayan onun kültürüdür. Geçmişe bakarak ders almalıyız ki geleceğe daha emin adımlarla ilerlemeliyiz. Kültür için bu tür organizasyonlar önemli.” dedi.

Yağcıoğlu Mahalle Muhtarı İbrahim Su ise Yörük şenliklerini geleneksel hale getirmek için mücadele verdiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya plaket verildi. Öte yandan, şenliğe katılanlara Yörük poşusu dağıtıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri