Yorgun mermi tehdit ediyor!

Yapılan onlarca uyarıya, artırılan denetimlere rağmen özel günlerde 'silah sıkma rezaleti'nin önüne bir türlü geçilemiyor. Şehir merkezinde gelişigüzel sıkılan silahlardan çıkan yorgun mermiler insanların hayatını tehdit eder hale geldi

Konya'da ve Türkiye'nin birçok şehrinde silahlardan çıkan mermiler yüzünden yaralananlar ve hayatını kaybedenler oldu. Konya'da bile son aylarda çok sayıda kişi yorgun mermilerin vücutlarına isabet etmesi sonucu yaralandı. Türkiye’de birçok insanın yaralanmasında, felç kalmasında hatta ölmesine neden olan yorgun mermi masum insanların canını almaya devam ediyor. Önceki günlerde Konya'da Kültürpark otobüs durakları ve Alaaddin Tepesi civarında meydana gelen olaya göre kafalarına yorgun mermi isabet eden 2 kişi hastanelik oldu. Önümüzdeki haftadan itibaren Konya'da asker uğurlama törenlerinin artış göstereceğini söyleyen vatandaşlar, “Denetim daha da artsın” çağrısında bulundu. Önüne gelenin silah satması, vatandaşın peynir ekmek alır gibi silaha rahat ulaşması bu ve benzeri kötü sonuçlar doğuran olayların yaşanmasına sebebiyet veriyor. Yine internet üzerinden ruhsatsız av tüfeği satışı da ciddi şekilde artış gösteriyor. Özellikle Konya'da asker uğurlama törenlerinde, daha çok kırsaldaki düğünlerde ve çetnevirlerde Konya Valiliği'nin ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün yasaklamasına ve defalarca yaptığı uyarılara rağmen, silahlar sıkılıyor. Silah sıkanlara cezai işlem uygulanırken, vatandaş, denetimlerin iyice artırılmasını istiyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA “DENETİM SIKLAŞSIN” TALEBİ

Önümüzdeki haftalardan itibaren Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'da da asker uğurlama törenlerinin artış göstereceği de biliniyor. İnsanların en özel ve unutulmaz günlerinden biri olan “Asker uğurlama töreni” yine “Acaba yine her yerde silahlar sıkılacak mı?” sorusunu ve korkusunu da akla getiriyor. İnsanlar, bu anlamlı günlerinin yas gününe dönmesini istemiyor. Yine vatandaşlar, önümüzdeki haftalarda denetimin sıklaşmasını istiyor.

AVUKATLARDAN UYARI “KANUNLARI DELMEYİN!”

Merdiven altı satış yapmanın ilgili kanuna muhalefet sayıldığını belirten Avukat Ömer Özler, ruhsatsız silah bulundurmanın, taşımanın suç olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara uyarılarda bulundu. “Kaçak satış yapanlar, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun hükümlerini ihlal eder”diyen Özler, şunları kaydetti: “Kuru sıkı silahlar, gerçek silaha çevrilebiliyordu. Bu ciddi bir tehlikeydi ve denetimler artırıldı. Silah almak, belirli şartları gerektirir. Kişinin hangi mesleğe mensup olduğuna bakılır. Yine kişi psikolojik değerlendirmelerden geçirilir. Yasal olmayan yollardan internet üzerinden silah satışı yapanlar, bu silahı alanlar, silahın almasına aracılık edenler ciddi sıkıntılar ile karşılaşır. Kanunu yok sayanlar hapis cezası alabilir.”

İNSANLARIN YAŞAM HAKKI GASP EDİLMEMELİ!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile vatandaşı duyarlılığa, yetkilileri de daha fazla önlem almaya davet eden Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, insanların silaha bu kadar rahat ulaşmaması gerektiği konusunda serzenişte bulundu. Sosyal medya hesaplarından “Kültürpark otobüs durakları ve Alaaddin Tepesi civarında meydana gelen olaya göre kafalarına yorgun mermi isabet eden 2 kişi hastanelik oldu” paylaşımı yapan Küçükbezirci, “Birkaç ay önce aynı bölgede yer alan Rektörlük Binamızın bahçesinde de yorgun mermi tabir ettiğimiz çekirdek bulmuştuk. Bu bölgenin ismi Teksas olunca normaldir diye düşündük. Çekirdek çitler gibi etrafa mermi çekirdeği saçanlara önlem alınmadığı müddetçe daha çok bu tür olaylara şahit oluruz diye konuşmuştuk. Herkesin elini kolunu sallaya sallaya istediğini yapabildiği 'Özgürlükler Ülkesinde' yaşamanın da bir bedeli olsa gerek. İnsanların yaşam hakkı gasp edilmemelidir. Hassasiyet istiyoruz” şeklinde konuştu.

MUHARREM DURSUN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri