Yorgancılar: Abd-ab Serbest Ticaret Anlaşması’na Türkiye Dahil Edilmeli

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, ABD ile AB arasında yapılacak Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı’na Türkiye’nin de mutlaka dahil edilmesi gerektiğini savundu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, ABD ile AB arasında yapılacak Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı’na Türkiye’nin de mutlaka dahil edilmesi gerektiğini savundu. Yorgancılar, böyle bir ortaklıkta bütün tarafların kazançlı çıkacağını vurguladı.

Ender Yorgancılar, IMF ve Dünya Bankası toplantıları için ABD’ye giden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte Washington’da ABD Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda, TOBB'u temsilen iş dünyasına hitap etti. Yorgancılar, “TOBB ile ABD Ticaret Odası, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı projesi üzerinde çalışıyorlar. Bu konu ajandamızda çok önemli olacak. ABD’nin uzun vadeli stratejik ortağı olan Türkiye, mutlaka bu organizasyonun içinde yer almalıdır. Türkiye’nin olması, hem Türkiye’nin hem de ABD ve AB’nin avantajına olacaktır. Türkiye’nin en büyük ticari partneri AB ülkeleridir. ABD ile de aynı seviyeye gelmek istiyoruz.” dedi. TOBB ile ABD Ticaret Odası arasında geçen yıl işbirliği anlaşması imzalandığını hatırlatan Yorgancılar, şunları kaydetti: “Ekonomik ilişkilerimizi arttırmak adına güçlerimizi birleştirmeye karar verdik. İkili ve bölgesel konuları içeren çok geniş bir ajandamız var. Türkiye’deki yatırım fırsatları, ABD ile Türkiye arasındaki ticaret, Ortadoğu Ticaret Merkezi ve inşaat sektörü ağırlıklı konuları içeriyor.”

Faaliyetlerde devlet ve özel sektör odaklı yaklaşımı benimsediklerini belirten Yorgancılar Washington, New York ve Atlanta’da düzenlenen Türkiye Yatırım Haftası etkinliklerini örnek gösterdi. Önümüzdeki haftalarda da San Fransisko, Los Angeles, Seattle ve Şikago’da etkinlikler yapılacağını, havacılık, turizm, enerji, telekomünikasyon, ulaşım, girişim sermayesi gibi alanlarda önemli sektör liderleri ve hükümet yetkilileriyle biraraya gelineceğini aktardı. Türkiye’de de geçen günlerde ABD Ticaret Odası heyetini ağırladıklarını, Ankara ve İstanbul’da önemli temaslar yapıldığını hatırlatan Ender Yorgancılar, bunları gelecekteki işbirliğinin sadece başlangıcı olarak nitelendirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri