Yöntem’den yeni başarı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Yöntem Koleji Öğrencisi Zeynep Ela Baş tüm soruları cevaplayarak, Türkiye birincisi oldu.

Yöntem Eğitim Kurumları Meram Yaka Yerleşkesinde düzenlenen bazın toplantısında konuşan Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkçe Öğretmeni Özgür Pazarcı, LGS’de Türkiye birincisi çıkarmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Gururluyuz çünkü LGS’de Türkiye birincilerinin okuluyuz. Gururluyuz çünkü LGS’ de her yıl Türkiye birincisi çıkaran Konya’nın en güçlü kolejiyiz. Zeynep Ela Baş kızımızda tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olmuştur. Kendisini, kıymetli ailesini ve çok değerli öğretmenlerimizi kutluyoruz. LGS’ de geçen yıl Selçuklu Yerleşkesinden Türkiye birincisi çıkarmıştık. Bu yıl da Yaka Yerleşkesinden Türkiye birincisi çıkardık. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyuz. Zeynep Ela Baş kızımızın yanı sıra sadece 1 yanlışı veya 1 boşu olan 25 öğrencimizi, LGS yüzdelik dilimine göre yüzde 2’lik dilime giren 40 öğrencimizi de kutluyorum” dedi.

BAŞARI ODAKLI EĞİTİM

Okul Müdürü Bahattin Demir ise “Yöntem eğitim kurumlarımız başarı odaklı, çağdaş ve bilimsel normlara uygun eğitim veren, sosyal kültürel ve akademik anlamda hayata ve üst öğrenime donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedeflemiş okuldur.2024 LGS sonuçlarına göre kitlesel başarımız çok yüksektir. Öğrencilerimizin neredeyse tamamı Fen ve Anadolu Liselerine yerleşmiş bir durumdadır. Bu büyük başarı planlı ve disiplinli çalışmanın, azim ve kararlılığın bir sonucudur. Zeynep Ela Baş Türkiye Birincisi olarak bu başarımızı taçlandırmıştır. Kendisini, ailesini, öğretmenlerimizi, rehberlik servisimizi, idari kadromuzu emeklerinden dolayı kutluyorum. Bu gururu yaşattıkları içinde hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

LGS Türkiye birincisi Zeynep Ela Baş, bu başarıda okulunun büyük bir katkısı olduğunu dile getirerek, “Sınava hazırlık sürecinde ailem, öğretmenlerim yanımda oldular. Disiplinli bir şekilde çalıştım. Başarılı olmamda katkıları çok büyüktür. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Zeynep Ela Baş’ın annesi Funda Baş ve babası Aykut Baş da, okul idarecilerine ve öğretmenlere teşekkür ettiler.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri