Yönetimden 'Olağanüstü' karar

Tümosan Konyaspor yönetimi, gece aldığı hızlı ve şok bir kararla olağanüstü genel kurula gitmeye karar verdi. Bir iddiaya göre başkan Fatih Özgökçen'in görevi bırakacağı, bir diğer iddiaya göre de kendisinin kalacağı fakat yönetimini değiştireceği iddia

Tümosan Konyaspor'da sular durulmuyor. Taraftarın transfer beklentisine karşılık veremeyen, takımı son yıllarda ciddi şekilde borçlandıran Konyaspor yönetimi, gece acele bir kararla olağanüstü genel kurula gitmeyi kararlaştırdı. Yeşil-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Konyaspor Yönetim Kurulu, Fatih Özgökçen başkanlığında toplanarak aşağıda belirtilen kararı almıştır: Konyaspor Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nun 17.07.2023 tarih ve 20 sayılı kararı ile Kulübümüzün 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın aşağıdaki gündem maddelerine göre 01 Ağustos 2023 Salı günü saat 19.00'da Horozluhan Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi No:62/1 Selçuklu / KONYA adresinde (Selçuklu Belediye Kongre Merkezi) yapılmasına, çoğunluk sağlanamadığı takdirde II. Toplantının 8 Ağustos 2023 Salı günü aynı yer ve saatte yapılmasına karar verilmiştir. Değerli kulüp üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur”ifadeleri kullanıldı.

TRANSFER KONUSUNDA TARAFTARIN BEKLENTİSİNİ KARŞILAYAMADILAR

Konyaspor yönetimini, bu karara zorlayan gerekçenin ise maddi kriz ve taraftar baskısı olduğu iddia edildi. Son günlerde takımın borcunun 800 milyon lirayı aşmasının daha çok konuşulması, yönetimin transfer konusunda taraftarın beklentisini karşılayamayarak, sınıfta kalması yönetime bu kararı aldırttı. Geçmişe dönük futbolcu ödemeleri nedeniyle transfer yasağı ile karşı karşıya olan yeşil-beyazlı ekip UEFA’dan ikinci kez para cezası aldı. Konyaspor daha önce yediği 150 bin euro cezanın üzerine bir de 100 bin euro daha ceza yedi. Yeşil-beyazlı kulüp mali yükümlülüklerini yerine getirmediği takdirde tranfser yasağı ile karşı karşıya kalacak. Kulübün son günlerde başarıdan ziyade krizle anılması olağanüstü genel kurul kararını da beraberinde getirdi.

FATİH ÖZGÖKÇEN ÜZERİNDEN 2 İDDİA!

Olağanüstü genel kurul kararının ardından, yönetim ile ilgili iki senaryo ortaya atıldı. Bir iddiaya göre genel kurulda Tümosan Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen'in başkan olarak devam edeceği, yönetimi ciddi şekilde değiştireceği belirtildi. Bir diğer iddiya göre ise Fatih Özgökçen'in yönetimi ile birlikte görevi bırakacağı söylendi. Taraftarın neredeyse her maç sonu istifaya davet ettiği Fatih Özgökçen ve yönetimini nelerin beklediği de merak ediliyor. Konyaspor genel kuruluna Delta Grup Başkanı Mustafa Kavaf’ın güçlü ve maddi açıdan sorunları çözecek bir yönetim listesini sunacağı da sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında geldi. Özgökçen'e yapılan en büyük eleştirilerden biri de siyasetle çok içli dışlı olması oldu. Taraftar, “Siyasi yönetim istemiyoruz” sloganlarıyla yönetimin siyasetle arasına mesafe koyması gerektiğini dile getirdi.

SPOR SERVİSİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri