"Yönetici Seçerken Mülakat Yerine Orta Oyunu Oynadılar"

Türk Eğitim-Sen Samsun 1 nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan “2014 Yılı İlk Defa ve Yeniden Eğitim Kurumları Yöneticiliği Sözlü Sınavı”nın sınavdan çok orta oyununa benzediğini...

Türk Eğitim-Sen Samsun 1 nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan “2014 Yılı İlk Defa ve Yeniden Eğitim Kurumları Yöneticiliği Sözlü Sınavı”nın sınavdan çok orta oyununa benzediğini belirtti. Kuruoğlu, “80 üzerinde puan alan 163 kişinin 160 tanesinin aynı sendikaya üye olduğu görülmektedir.” diyerek mülakat sınavında Eğitim-Birsen’li üyelerin kayırıldığını iddia etti.

Yapılan mülakatın objektif olmadığını ileri süren Kuruoğlu, yine aynı mülakat sonuçlarına göre 70 üzerinde puan alanların da yüzde 90'nının aynı sendikaya mensup olduğunu dile getirdi. “Tabi başta da belirttiğimiz üzere gerçek bir mülakat yapılmamış bir orta oyunu icra edilmiştir. Sendikasına, siyasi görüşüne, inancına, cinsiyetine göre insanlar ayrıma tabi tutulmuştur.” diyen Kuruoğlu, “Bu orta oyunu o kadar acemice oynanmıştır ki her yerinden torpil, usulsüzlük ve siyaset akmaktadır. Öyle ki mülakata girmeyene bile 70 puan verilmiştir. Bu mülakat anında puanlama yapılmadığının daha sonra masa başında bu işlerin yapıldığının açık göstergesidir. Fakat bu tezgahı yapanlar bir hata yapmıştır Yanlışlıkla bizim üyemize de mülakata girmediği halde 70,2 puan vermişlerdir. Şimdi soruyorum kaç kişi sınava girmediği halde geçerli puan olan 70 puan üzerinde almıştır.” şeklinde konuştu.

“TEK PARTİLİ DÖNEMLERDE BİLE BÖYLE UYGULAMA YOK”

“Tek partili dönemlerde Baas rejiminin geçerli olduğu ülkelerde bile böylesine uygulamalar görülmemiştir. Türkiye de son dönemde AKP'liler ve ötekileri olarak ifade edilen ötekileştirmenin en çarpıcı örneklerinden biri de bu mülakat listesidir.” diyen Kuruoğlu, “28 Şubat mağduru olduğunu iddia eden Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve Eğitim Bir Sen başkanı Nejdet Güneysu Milli Eğitimde yaşanan darbenin adam kayırmanın baş aktörleri olmuşlardır. Artık tarih onları böyle yazacaktır. Bu kadar kişi puanlanırken bu sonuçların ortaya çıkması için kişilerin fişlenmiş olması gerekmektedir. Artık eğitimciler fişlendiğine ötekileştirildiğine inanmaktadır. Artık okullarda eğitim bitmiştir. Artık okullarımızın gelişimi durmuştur. Artık Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve yaverlerinin tek derdi vardır. Oda tüm kadroları ele geçirmektir.” şeklinde konuştu.

“HUKUKİ YOLLARLA HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Yapılan her türlü adaletsizliğe karşı haklarını arayacaklarını dile getiren Kuruoğlu şöyle konuştu: “Bu konuda tüm hukuki yolları deneyeceğiz. Yapılan her türlü haksızlığa rağmen mücadeleye devam edeceğiz. Çocuklarımızın iyi eğitim alması için elimizden geleni yapacağız. Bu devran bir gün bitecektir. Bu kanunsuzlukları yapanlar elbet hesap verilecektir. Bu haykırışımız Eğitimin, Eğitim yuvalarının artık bir siyasi üst haline getirilmesine karşıdır.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri