Yönetici Atamalarına, Eğitimcilerden Siyah Çelenkli Protesto

Türk Eğitim-Sen Nizip ilçe temsilciliği, "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik'e tepki gösterdi.İlçe Milli eğitim Müdürlüğü yanındaki parkta toplanan sendika üyesi...

Türk Eğitim-Sen Nizip ilçe temsilciliği, "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik'e tepki gösterdi.

İlçe Milli eğitim Müdürlüğü yanındaki parkta toplanan sendika üyesi bir grup öğretmen, yönetmeliği protesto ederek, ilçe milli eğitim müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Türk Eğitim-Sen Nizip ilçe temsilci Ali Kılıç, yaptığı açıklamada, yönetmelik kapsamında yapılan atamaların adil olmadığını, atama listelerinin yandaş sendika ve AK Parti teşkilatlarında oluşturulduğunu savundu. Ali Kılıç, "Yıllardır bileğinin hakkıyla idarecilik yapmış insanlar, sırf bizim gibi düşünmüyor diye kıyıma uğratılmıştır." dedi.

Türk Eğitim-Sen Nizip ilçe sekreteri Tanju Bayındırlı ise "Bizler yolsuzluk yapmadık, hırsızlık yapmadık, devlet malını talan etmedik, görevi kötüye kullanmadık. Bugün bizleri hile ile görevden almış olabilirsiniz, sürgüne gönderebilirsiniz, zindana da atabilirsiniz. Ne siz ne de tetikçiliğini yaptığınız sahipleriniz bizleri inandığımız ve haklı olduğumuz hukuk mücadelesinden geri döndüremeyecektir." şeklinde konuştu.

Türk Eğitim-Sen Gaziantep il başkanı Bekir Avan ise Türkiye'de son zamanlarda yaşananların normal şeyler olmadığını belirterek yaşanan Hukuksuzluklara dikkat çekti. Sıksık sloganlarla kesilen basın açıklamasının ardından eğitimciler, ilçe milli eğitim müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakarak dağıldı. Basın açıklamasına Eğitim-Sen, Aktif Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikası üyeleri de destek verdi. CİHAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yerel Haberleri