Yönet: Kadro konusunda seçiciyiz

Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, bir sezon aradan sonra yeniden Süper Lig'e dönüş yapan Konyaspor'un kalıcı olması adına titiz bir transfer çalışması yaptıklarını ve başarılı olacak bir kadronun kurulmaya devam edildiğini söyledi
Konyaspor'un 2010-2011 sezonu hazırlıklarını değerlendiren Cengiz Yönet, "4 günden oluşan ve Konya'da yapılan birinci etap çalışmalarımızı tamamladık. Takımımız 4 gün içerisinde yoğun bir tempoda 6 antrenman yaparken, laktat testinden geçti. Konya'daki hazırlıklarımızın tamamlanmasının ardından ikinci etap çalışmaları için takımımız bugün Kızılcahamam'da kampa girecek. 15 Temmuz'da sona erecek Kızılcahamam kampımızda yapılacak antrenmanlarla hem oyuncularımızın uyum problemini minimuma indirmeyi hem de yeni sezon için yavaş yavaş sistemimizi oturtmayı amaçlıyoruz. Kızılcahamam kampı sırasında teknik heyetimizin isteği doğrultusunda 1 veya 2 hazırlık maçı oynamayı planlıyoruz. 15 Temmuz'da sona erecek Kızılcahamam kampımızın ardından 16-17 Temmuz tarihlerinde 2 gün izin yapacak takımımız, 18 Temmuz'da üçüncü etap kamp çalışmalarını yapmak üzere Avusturya Viyana'da Lindabrunn kasabasında olacak. 30 Temmuz'da sona erecek Avusturya kampı lig öncesi takımımızın son durumunu görme adına hazırlık maçlarının ağırlıklı olacağı bir kamp olacak. Ardından da Türkiye'ye dönerek 15 Ağustos'ta start alacak 2010-2011 sezonunun hazırlıklarına devam edeceğiz" dedi.

Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, transfer çalışmalarını da değerlendirerek, "Konyaspor'un bir yıl aradan sonra yeniden mücadele etmeye hak kazandığı Süper Lig'de düşme korkusunu yaşamadan ve kalıcı olmasını sağlayacak bir kadronun oluşması adına titiz bir şekilde transfer çalışmalarını sürdürüyoruz. Bugüne kadar yapılan transferlerin Konyaspor'umuza katkı sağlayacağına inanıyoruz. Önemli olan isimli oyuncu transfer etmek değil. Önemli olan savaşan, mücadeleci gücü yüksek, takım olmayı en kısa sürede başaran bir ekibi meydana getirmek. Bizde kadromuza kattığımız oyuncularla bunu başaracağımızı biliyoruz. Sol kanat, sağ kanat ve iki de forvet olmak üzere 4 oyuncu daha transfer ederek yeni sezon öncesi kadromuzu şekillendireceğiz. Takımlar için hazırlık kamplarını tam kadro geçirmek hem ekip ruhunu yakalamak, hem de takım olabilmek adına çok önemli. Biz de Konyaspor'un kadrosunu kamp döneminde transferlerimizi bitirerek oluşturmak istiyoruz. Şunu herkesin bilmesini istiyor ve bir kez daha tekrarlıyoruz. Konyaspor'un 1 lirasını dahi boşa harcamayacak bir yönetim görevde ve sorumluluğumuz gereği Konyaspor'un menfaatleri neyi gerektiriyorsa onun için mücadele ediyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Norveçli oyuncu Branimir Poljac'tan gelen istek üzerine yapılacak ziyaretin ertelendiğini de sözlerine ekleyen Yönet, "Oyuncumuzla yaptığımız görüşmede kendisi sağlık durumunun iyiye gittiğini ve bizi daha sağlıklı bir şekilde karşılamak istediğini belirtti. Bu nedenle ziyaretimizi ertelemiştik. Yöneticilerimiz, teknik heyetimiz ve oyuncularımızdan oluşan bir ekiple 17 Temmuz'da Norveç'in başkenti Oslo'ya uçacağız. 17-18 Temmuz tarihlerinde oyuncumuzu tedavi gördüğü merkezde ve ailesinin yanında ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri