Yönet: İstifa ve kongre yok

Konyaspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, yönetim olarak dimdik ayakta olduklarını, kongre ve istifalarının söz konusu olmadığını vurguladı.

Cengiz Yönet, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, kaybedilen bir maç sonrasında basın toplantısı yapmanın keyifli bir iş olmadığını belirtti. Kamuoyunu bilgilendirmek adına basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini dile getiren Yönet, “Yönetim olarak dimdik ayaktayız. Kesinlikle kongre yok, kesinlikle istifa yok. Yönetime gelirken, ‘başarının olabilmesi için istikrar olması lazım, sabır gösterilmesi gerekir’ dedik. İnsanlar istikrar gösteremedikleri sürece, kurumlar istikrarlı olmadıkları sürece, başarının gelmesi beklenemez” dedi.

HAKEM SONUCA TESİR ETTİ
Konyaspor’un ligin ikinci yarısına çok kötü başladığını kabul eden Cengiz Yönet, bunun sebeplerini başkan da dahil olmak üzere herkesin kendi cephesinden değerlendirdiğini söyledi. Her şeye rağmen kötü gidişi durduramadıklarını belirten Yönet, şöyle dedi: “Oyun olarak kalitemizi her maçta önceki haftalara nazaran bir üst klasmana taşıdığımıza inanıyoruz. Ama buna rağmen Karşıyaka maçında da kaybettik. Karşıyaka maçında takım yapılabilecek her şeyi yaptı. Karşıyaka’nın gol attığı pozisyonda, pozisyon yoktu. Ona pozisyon da denmez. Ama bir hata. Yediğimiz gole karşılık veremedik. Hakemlerle ilgili konuşmayı doğru bulmuyoruz, ama çok kötü bir yönetim gösterdi. Hakemin maçın ağırlığını kaldıramadığını düşünüyoruz. Art niyetli olarak sahaya çıktığını söylersek kendimizi inkar etmiş oluruz. Hakem kötü bir yönetim gösterdi, pozisyonlardan uzak kaldı, doğru ve sağlıklı kararlar veremedi. Bu da maalesef maçın sonucuna tesir etti.”
KİMSENİN KÜFÜR ETMEYE HAKKI YOK
Alınan bir mağlubiyet sonrasında hakemin kararlarının arkasına sığınarak bahane aramadıklarını dile getiren Yönet, takımın zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Yönet, Karşıyaka maçında koltukların kırılıp dökülmesini, yöneticilere küfredilmesini kabul edemediklerini belirterek, şöyle devam etti: “Galip gelebilirsek herkes bundan mutlu oluyor, mağlubiyetlerden sonra da üzülüyoruz. Ama bu kimseye açık bir şekilde küfür etme hakkını vermez. Önümüzde oynanması gereken 9 maç var. Konyaspor bugün bulunduğu nokta itibariyle lig ikincisi de olabilir, ilk 6 içinde kalıp play-off da oynayabilir. Önümüzde oynanmamış 9 maç, alınabilecek olan 27 puan var. Konyaspor’un bulunduğu yerde olmak isteyen birçok takım var. İkinci yarıya çok kötü başladığımız ve sürekli aşağı doğru bir iniş çizgisi gösterdiğimiz için haklı olarak tepkiler var. Ancak bugün geldiğimiz nokta itibariyle önümüzdeki 9 maçı kazandığımız takdirde hedefimize ulaşabiliriz. Bu sezon bitmedi. İstikrarlı olacağız. Kesinlikle kongre kararı yok. Bunun Konyaspor’a katkı sağlayacağına inanmış olsak zaten gereğini yaparız. Konyaspor’un ihtiyacı olan şey yönetimin, hocanın, futbolcuların sürekli değişmesi değil. Konyaspor’un istikrara ihtiyacı var.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri