Yönet: Herkesten özür diliyoruz

Haftalık basın toplantısında konuşan Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, geride kalan 8 hafta itibariyle beklentilere cevap verilemediğinin herkes tarafından bilindiğini belirtirken, geriye değil ileriye baktıklarını ve hedeflerine
 Zaferde bulunan kulüp binasında düzenlediği basın toplantısına “Başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yöneticilerden, Fenerbahçe’li futbolcu kardeşlerimizden Konyaspor Yönetim Kurulu adına özür dileyerek başlamak istiyorum” sözleriyle başlayan Cengiz Yönet, “Pazartesi günü kendi sahamızda oynadığımız ve misafir etmeye çalıştığımız Fenerbahçeli oyunculara maçın oynandığı esnada yapılan çok ağır küfür ve hakaretleri kabul etmek, insan onuru taşıyan hiç kimsenin harcı değildir. Üstelik küfür edilen oyunculardan bazılarının milli futbolcu olması, kutsal dediğimiz milli formayı taşıyor olması, hatta milli takımımızın kaptanı olan Emre Belözoğlu’na annesi üzerinden yapılan küfürleri kabul etmek asla ve asla mümkün değildir. Pazartesi günkü maçta bu ağır, galiz ve haksız küfürleri eden insanların kendi annelerinin ellerini öperken akıllarına getirmelerine ve hangi duyguları hissedeceklerini merak ediyor ve kendilerini vicdana ve izana davet ediyoruz” şeklinde görüş belirtti.
TURNİKELERİ KIRMAK TERBİYESİZLİKTİR
”Fenerbahçe maçı öncesi stada giriş sırasında kendilerine taraftar diyemediğimiz birkaç kendini bilmez tarafından turnikelere zarar verilmiştir” diyen Yönet, “Bilet kontrollerinin yapıldığı turnikelerin kırılmasının nedeni gayet açıktır. Bu biletsiz içeriye girmek isteyenlerin yapmış olduğu bir eylemdir. Parasını vererek medeni bir şekilde maçı izlemek isteyen seyircilerimizin ve taraftarlarımızın stada girişlerine engel olmuşlardır. Parasını vererek biletini aldığı halde maça giremeyen taraftarlarımız olmuştur. Maça girmeyi başaranlarda bir takım sıkıntılarla mücadele ederek içeriye girmişlerdir. Onlardan da yaşanılan bu sıkıntılardan dolayı Konyaspor Yönetim Kurulu olarak özür diliyoruz” diye konuştu.
KÜFÜR VE ŞİDDET SONA ERMELİ
Cengiz Yönet, “Konyaspor Yönetim Kurulu olarak, stadyumumuzda küfrün ve şiddetin sona erdirilmesi adına elimizden gelen tüm gayreti sonuna kadar göstereceğiz” derken sözlerine şöyle devam etti: “Bu konuda üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getirmeye ve Emniyet Müdürlüğü personeline bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Sorumluların adalet önüne çıkması adına elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Fenerbahçe’ye yenildik. Bu ilk yenilgimiz değil. Tarihte de yenildik. Ama bundan sonrada rakibimizi yenebiliriz. Burada önemli olan futbolun bir oyun olduğunu asla unutmamamız. Bu sorunlardan kaçmayacağız, görmezden gelmeyeceğiz ve ötelemeyeceğiz. Bu konuda yürekliliğimiz ve kararlılığımızda mevcuttur. Spor kamuoyununda doğrudan yana olmasını ve bu konuda sesini yükseltmesini talep ediyoruz. Zaman inşallah bize bu konuda ilerleyen günlerde daha radikal kararlar aldırmaz dileğinde bulunuyoruz...”
KONYALI TAKIMA SAHİP ÇIKMIYOR
Konya şehrinin takımımıza gerçek anlamda sahip çıkmadığını üzülerek gördüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, “Takımımıza sahip çıkmamız lazım. Uzun süredir lisanslı ürünlerimizin olmadığı konuşuluyor. Lisanslı ürünlerin satışına başladık. Yeni kreasyonlarımızda geliyor. Birkaç maçtır bunların satışı devam ediyor. Fenerbahçe ile oynadığımız maç öncesinde yapmış olduğumuz ürün satışlarının toplam bedeli sadece 280 Tl. Bu rakam son oynadığımız rakip Fenerbahçe’nin 3 adet formasının satış nedeline tekamül ediyor. Bu veri takımımıza ne kadar sahip çıktığımızın ve desteklediğimizin aslında bir ölçüsü. Bizimde yönetim olarak bu konuda eksikliklerimiz olabilir. Konyaspor’un lisanslı ürünlerinini daha uygun şartlarda satışa sunulması için gereken çalışmalar yapıldı ve önümüzdeki günlerde daha iyi şartlarda yeni ürünler satılacak” diye konuştu.
FENER MAÇINDA KÖTÜ OYNADIK
Cengiz Yönet, “Fenerbahçe karşısında kötü oynadık ve mağlubiyeti hak ettik. Bu maçtan alınması gereken dersleri alacağız. Geriye değil, ileriye doğru bakmak zorundayız. Çünkü önümüzde daha oynanmamış 26 maç var. 8.hafta itibariyle almış olduğumuz sonuçlar beklentileri karşılar mahiyette değil. Bunda herkez kutabık. Ancak kesinlikle karamsar değiliz. Çünkü oyuncu kalitesi iyi olan bir kadroya sahibiz. Ancak bugüne kadar takım olma noktasında bazı eksikliklerimiz var. Bunları giderdiğimiz takdirde hedefimize ulaşacağımız konusunda en ufak bir tereddüt ve endişemiz yok. Hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Medical Park Antalyaspor maçından alınacak en iyi sonucu alma adına gereken çalışmalar teknik heyetimiz gözetiminde yapılıyor. Antalya deplasmanından bize lazım olan puanları alarak döneceğimiz konusunda takımımıza güveniyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri