Yönet: Bizi dikkate alın

Karabük beraberliği ile moral kaybeden Konyaspor, Ankaragücü maçının hazırlıklarına devam ediyor. Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, yapılan hakem hataların sonuca olumsuz yansıdığını söyledi

Ligde son 4 hafta da aldığı beklenmedik sonuçlar ve 6 puanla 13. sıraya kadar gerileyen Konyaspor’da, Cumartesi akşamı Başkent deplasmanında Ankaragücü ile oynanacak maçın hazırlıkları dün sabah yapılan antrenmanla başladı. Pazartesi günü dinlenen yeşil-beyazlılar, haftanın ilk antrenmanını dün gerçekleştirdiler. Teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde, Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde yapılan antrenmana tedavisi nedeniyle Konya dışında olan Murat Tosunu katılmazken, İbrahim Ege ise salonda çalıştı. Isınma hareketleri ve düz koşularla başlayan çalışmada futbolcular daha sonra 2 grup halinde teknik-taktik çalışması yaptılar. Daha sonra Karabükspor maçında forma giyen futbolcular salona geçerken, diğer futbolcular ise pas çalışması ve açma-germe ile antrenmanı tamamladılar. Konyaspor’da günün ikinci çalışması ise dün akşam saatlerinde yapıldı. Antrenmanlar bugünde devam edecek ve takım Ankara’ya muhtemelen Cuma günü öğleden sonra gidecek.

YÖNET: HATALAR SONUCA ETKİ EDİYOR

Konyaspor’un geride kalan 6 haftada oynanan maçlardan beşinde hakem hatalarına maruz kaldığını ve istemeyerekte olsa yapılan bu hataların sonuca direkt etki ettiğini belirten Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, “Türk futbolunun daha da ileriye gitmesi için gecesini gündüzüne katan TFF’nin ve MHK’nın bu konuda art niyetli olmadığını biliyoruz. Ama serzenişlerimizin de dikkate alınmasını istiyoruz” dedi. Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Zafer’de bulunan kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında Spor Toto Süper Lig’in tamamlanan 6 haftasında oynanan maçlardan beşinde direkt sonucu etkileyen hakem hataları sonucunda önemli puanlar kaybettiklerini söyledi.

Basın toplantısına ‘Ligin ilk 6 haftası sonunda maalesef istediğimiz yerde değiliz’ sözüyle başlayan Yönet, “Bunda en büyük etken yaşanan şanssızlıklar, hakem hataları ve sıkıntılar oldu. Biz kesinlikle hakkımız olmayan puanları istemiyoruz. Bu şekilde haksız yere alınan puanların bizden çıkacağını düşünüyoruz. Ama ilk haftadan itibaren bakıldığında hakem hataları sonucunda hakkımız olan puanları alamadık” dedi.

Konyaspor’un ilk hafta oynanan Bursaspor maçından başlamak üzere hakem hatalarına maruz kaldığını ifade eden Yönet, “Bursaspor maçında yediğimiz gol ofsayttı ama kimse bunun üzerinde durmadı. Gaziantepspor ile deplasmanda yaptığımız karşılaşmada oyuncumuzun sırtına çarpan topa penaltı kararı verildi. Kazanabileceğimiz bir maçtan belki de puan kaybıyla ayrılmak zorunda kaldık. Bucaspor ile sahamızda oynadığımız maçta rakibin golü bulduğu pozisyon öncesi oyuncumuza yapılan sert bir faul vardı. Karar yine ‘devam’ oldu. İstanbul B.Ş.Bld.Spor ile deplasmanda oynadığımız maçta golün olduğu pozisyonda faul yokken faul kararı verildi. Son Karabükspor mücadelesinde Montano’nun pozisyonu yorum yapılamayacak kadar net bir penaltı idi. Ama devam edildi. Bakıldığında Konyaspor, oynadığı 6 maçın 5’inde sonuca direkt tesir eden hakem hataları sonucunda puanlar kaybetti. Zorlu bir mücadele sahne olan Spor Toto Süper Lig’de 1 puanın onu da bırakın atılacak 1 golün bile takımların durumlarını etkilediğini biliyoruz. Bizim tek isteğimiz Türk futbolunun daha da ileriye gitmesi adına kulüplerle işbirliği içerisinde olarak gecesini gündüzüne katan TFF’nin ve MHK’nın bu konuda daha da dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunması” şeklinde görüş belirtti.

“Başarısızlığımızı kesinlikle kimseye mal etmiyoruz” diyen Basın Sözcüsü Yönet, “Bakıldığında hakem hatasının yaşanmadığı maç yok gibi. Konya futbol oynanacak en güzel şehirlerden birisi. Ama yapılan hatalardan sonra şehirde hakemlerin takdir haklarını misafir takımdan yana kullandığı intibası oluşmaya başladı. Biz Konyaspor Kulübü olarak haklı olduğuna inandığımız bu serzenişimizin dikkate alınacağını umuyoruz” diye konuştu. Zor bir döneme girdiklerini de sözlerine ekleyen Yönet,“Ankaragücü ve Antalyaspor ile deplasmanda Fenerbahçe ve Trabzonspor ile sahamızda oynayacağız. Bu dönemi en az kayıpla geçerek yolumuza moralli bir şekilde devam etmek istiyoruz. Bunun için önümüzdeki ilk engel Ankaragücü karşılaşması. Biz takımımızın bu zorlu deplasmandan hak ettiği sonuçla döneceğine inanıyoruz” dedi.

TARAFTARLARDAN HAKEMLERE BÜYÜK TEPKİ

Konyaspor’lu taraftarlar yeşil-beyazlı ekibin son haftalarda yaşanan hakem hataları nedeniyle çok fazla puan kaybı yaşadığını ve bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi. Konyaspor taraftarlar sorumlusu Ali Tolgay yaşanan bu olaylara tepkisiz kalmayacaklarını ifade etti. Ali Tolgay düzenlenen basın açıklaması ile hakem hatalarına karşı tepkilerini dile getirdi. Tolgay, “ Konyaspor son haftalarda bariz şekilde hakem hatalarına maruz kalıyor. Hakemlerin yaptığı bu hatalar ise sonuca etki ediyor. Konyaspor taraftarları olarak Konyaspor’un mazlum koyun muamelesi görmesine izin vermeyeceğiz. Centilmen Konyaspor taraftarı hakem hatalarına karşı tepkisiz kalmayacaktır. Konyaspor maçında verilen penaltı ile Barış Şimşek Gaziantepspor taraftarı tarafından alkışlanmıştı. Sonraki haftalarda ise Konyalı hakem Deniz Çoban’ın Gaziantep-Bursa maçında yaptığı doğru uygulama bu defa protesto edildi.  Biz Konya sevdalıları olarak bu olaylara sessiz kalmayacağız” diye konuştu

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri