Yolunuz Bank Asya 1. Lig olsun

TFF 2. Ligden Bank Asya 1. Ligine yükselmek için Ankarada yapılacak olan Play-Off çeyrek final maçları bugün oynanacak iki karşılaşma ile start alacak.

Bank Asya hedefine ulaşmak için hesaplar yapan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, bugün Ankara Cebeci İnönü Stadı’nda Şanlıurfaspor ile karşı karşıya gelecek. Zorlu 90, saat 17.00’de başlayacak. Play-Off’ta ilk maçını kazanmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlıların Şanlıurfa ile oynayacağı maçı Çankırı bölgesi hakemlerinden Fethi Serkan Koçak yönetecek. Koçak’ın yardımcılığını Gökmen Arda ve Recep Yıldırım yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak Ali Albıyık görev yapacak.

Tek maçlı eliminasyon sistemi ile oynanacak Play-Off karşılaşmalarının ilkinde Şanlıurfaspor’u mağlup ederek yarı finale çıkmanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılarda, sakatlıkları nedeni ile sezonu kapatan Ferhat, Muharrem ve Kaleci Emrehan Şanlıurfa önünde forma giyemeyecek. Şekerspor’un kalesini genç file bekçisi Gürsel koruyacak. Başarılı kaleci Gürsel, Şekerspor’un son iki sezondur oynadığı Play-Off maçlarının tümünde forma şansı buldu. Ayrıca yeşil-beyazlı yönetim kurulu Ankara’da yapılacak maçlar için Şekerspor taraftarlarını takımlarına destek olmak için Ankara’ya götürme girişimlerini sürdürüyor.
Öte yandan bugün oynanacak bir diğer çeyrek final karşılaşmasında ise Tarsus İdmanyurdu ile Çorumspor, Şeker-Şanlıurfa maçının öncesinde saat 14.00’de karşı karşıya gelecek. Aynı statta oynanacak olan karşılaşmada Mustafa İlker Coşkun, Ejder Yapıcı ve Serkan Olguncan hakem üçlüsü görev yapacak. Play-Off maçlarının ikinci gününde ise yarın iki karşılaşma oynanacak. Cebeci İnönü Stadı’nda oynanacak maçların ilkinde Trabzon Karadenizspor ile Dardanelspor saat 14.00’de karşı karşıya gelecek. Zorlu maçı Koray Gençerler yönetecek. Saat 17.00’de oynanacak Denizli Belediyespor-Tokatspor maçında ise Aytekin Durmaz görev yapacak. Oynanacak maçların sonunda Bucaspor ile Mersin İdmanyurdu’nun ardından yeni sezonda Bank Asya 1. Lig’de yer alacak 3. takım belli olacak.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, tek hedeflerinin iyi mücadele ederek yarı finale çıkmak olduğunu söyledi. İyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini, taktiksel ve fiziksel olarak zorlu Şanlıurfaspor maçına hazır olduklarını ifade eden kartal; “Tek düşüncemiz Bank Asya 1. Ligi’ne çıkarak Konya ve Şekerspor’a bu mutluluğu tattırmak. Bugün oynayacağımız Şanlıurfa maçına moral motivasyonumuz oldukça yüksek bir şekilde çıkacağız. Tüm camia olarak başarıya kenetlenmiş durumdayız. İstediğimizi almak için elimizden gelen mücadele örneğinin daha fazlasını sahaya yansıtacağımız düşünüyorum. Benim bu konuda futbolcularıma olan inancım tam. Basit hatalar yaparak hedefimizden olmak istemiyoruz. Onun için dikkatli olmamız gerekiyor. Ekip olarak bunun bilinci içerisinde çalışmalarımızı tamamladık.” diye konuştu.
Şekerspor kulüp Başkanı Yavuz Erence ise, tek hedeflerinin Bank Asya 1. Ligi’ne yükselmek olduğunu ve camia olarak buna kilitlendiklerini söyledi. Başarı için inanmış bir ekiple yola çıktıklarını ve şu ana kadar istediklerini aldıklarının altını çizen Erence; “Play-Off maçlarında da başarılı olarak Konya’ya ve Şekerspor camiasına Bank Asya 1. Lig’i kazandırmak istiyoruz. Yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcular olarak kenetlenmiş durumdayız. İstediğimiz almak için tüm camia elimizden geleni yapacağız. Oynayacağımız maçlarda herkes Trabzon Karadenizspor’u favori olarak gösteriyor. Ancak bunun bir önemi yok. Tüm maçlar sahada mücadele ederek kazanılır. Bizde kaliteli bir ekip olarak bunu başarmak ve hedefimize olan son adımları sağlam atmak istiyoruz. Burada önemli olan moral motivasyon ile bu maçlara hazırlanmak. Biz de takım olarak bu hedefe hazırız. Üç maçımızı üst üste kazanarak Bank Asya 1.Lig kapısının içinden girmek istiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri