Yolun başındayız

Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara: Biz daha işin başında olduğumuzu söylüyoruz. Mutlaka ki takımımız çok çok daha iyi olacaktır. Oyuncu arkadaşların inancı, mücadelesi bizi sevindiriyor

Temmuz ayında başlayan yeni sezon hazırlıklarından Bank Asya 1.Lig'de geride kalan 11 haftalık dönemde dahil olmak üzere geride kalan yaklaşık 4 aylık süreci değerlendiren Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, çok önemli mesafeler katettiklerini ve bunun karşılığını da başarılı olarak ve liderlik koltuğunda oturarak aldıklarını söylerken "Daha yolun başındayız. Yapacağımız çok iş var. Bunların en önemlisi sezon sonunda şampiyon olup Süper Lig'e yükselerek Konya'yı sevindirmek" dedi.

İNANDIĞIMIZ OYUNCULARI ALDIK
Süper Lig'den Bank Asya 1.Lig'e düşmenin üzüntüsünü yaşayan ve şokunu üzerinden atamayan Konyaspor'a geldiğinde herkesin umutsuzluğa kapıldığını gördüğünü ifade eden Hüsnü Özkara, "Yöneticilerimizin de üstün gayretleri ve fedakarlıkları ile bir takım kurdum. O dönem için verdiğimiz beyanatlarla şehrin üzerindeki ölü toprağını atması konusunda çaba sarfettim. Burada bizi tercih eden oyunculara ve transferlerini gerçekleştiren tüm yöneticilere teşekkür etmek lazım. Toplama takım tabirine katılmamakla birlikte hiçbir şeyin kolay olmadığını biliyorduk. Küme düşen kadrodan elimizde çok az oyuncu kalmıştı. O günlerde ekonomik anlamda büyük sıkıntılar vardı. O gün o şartlarda futbolcu karakterine ve kişiliğine inandığımız oyuncuları çağırdık. Almak isteyip de inanılmaz rakamlar nedeniyle alamadığımız oyuncular vardı. Yine söylüyorum yaptığımız transferlerde kadromuza dahil ettiğimiz oyuncuların kişiliklerine ve futbol karakterlerine inandık ve yola çıktık.”
OYNADIKÇA DAHA İYİ OLACAĞIZ
Yönetimin takımdan sonra oluştuğuna dikkat çeken Özkara, “Daha sonra yönetim kurulu oluştu. Hazırlıklara başladık. Oynadığımız özel maçlarda kötü sonuçlar alınınca bu Konyaspor'u takip edenlerin üzerinde olumsuz bir havaya sebep oldu. Ben 18 senedir bu işi yapıyorum. Adanaspor haricinde hazırlık maçlarında iyi olduğum bir dönemi hatırlamıyorum. Bunun sebebi hazırlık döneminde lig için yaptığımız ağır antrenmanlar. Gelen oyuncuların takıma adaptasyon süreci var. 11.haftayı geride bıraktık. Hala birçok takımın teknik direktörü bu konuda dertli ve sürecin uzun olduğunu belirtiyor. Bende buna katılıyorum. Biz 2002-2003 sezonunda şampiyon olduğumuzda ilk devre 32, ikinci devre 36 puan toplamıştık. O dönemde de maçların başlamasına kısa bir süre kala kadro oluşturduk. Oynadıkça daha iyi duruma geldik ve ikinci yarıda başarılı bir grafik çizerek 36 puan toplayıp şampiyon olduk. Her geçen gün hem oyuncuların bizim anlattığımız taktik üzerindeki olumlu yaklaşımları, hem bireysel performanslarının artması oldu ve bunlar önemli gelişmelerdi. Kopuk kopuk olan iyi oyun ve dakikalarının haftalar ilerledikçe artması ve en son gelinen bu nokta hem bizi hem de Konyaspor'a gönül verenleri memnun etti" diye konuştu.
DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ
Özkara, kazanırken kötü oynadığı eleştirileri konusunda ise şunları söyledi: "Biz daha işin başında olduğumuzu söylüyoruz. Mutlaka ki takımımız çok çok daha iyi olacaktır. Oyuncu arkadaşların inancı, mücadelesi bizi sevindirdi. Kötü oynadığımız dönemlerde bile mücadelemizi bırakmadık. Müthiş bir mücadele vardı. 11 maçta alınan 7 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetlik performans sergiledik. O mağlubiyeti biz kendimiz hazırladık ve sonucu rakibimize hediye ettik. Gönül istiyor ki hem iyi oyun olsun hem de sonuç gelsin. Kötü oynuyorsunuz kazanıyorsunuz, iyi oynuyorsunuz kaybediyorsunuz. Oyun içerisinde zaman zaman iyi olduğunuz bölümler oluyor. Ben kötü oynuyorsunuz yorumlarına katılmıyorum. İyi oyunun tanımını birileri bana anlatsa. Büyükler diye tabir edilen takımlar bile oynadıkları oyunlarla tatmin etmiyor. Her teknik adam takımının verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmesini ister. Ama bunu dünyada kaç takım yapıyor. Önemli olan takım oyununu birlikte oynayıp, takım ruhunu, dinamizmini kazanıp takım olabilmek. Biz bunu başarma yolunda büyük hamleler yapıyoruz. Yani biz de rakibe top göstermeden, pozisyon vermeden maçı kazanmak isteriz. Ama rakipte takım. Onların da planları var. Ligdeki her oyuncuyu tanıyorum ve her takımı her yerde yenecek gücümüzün olduğuna inanıyorum. Siz oynarken rakipte sizi oynatmamak için mücadele veriyor. Biz namağlupken karşımıza daha farklı çıkan rakiplerde vardı. Ben oynanan oyundan, ortaya konulan mücadeleden son derece memnunum..."
HACETTEPE KÖTÜ TAKIM DEĞİL
Pazar günü deplasmanda oynanacak Hacettepe maçı ile ilgili de görüşlerini açıklayan Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, "Hacettepe kaliteli oyunculardan kurulu iyi bir takım. Çok koşuyorlar, çok mücadele ediyorlar. Ligdeki konumu kimseyi yanıltmasın. Bizim açımızdan bu yılın en zor maçı olacak. Oynadığımız her oyundan olumlu ya da olumsuz dersler çıkartıyoruz. Yaptıklarımızı daha iyi, yapamadıklarımızı da yapabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Tek düşüncemiz yakaladığımız bu avantajı ve liderliğimizi devam ettirmek. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Hacettepe maçından istediğimiz sonuçla ayrılacağız" şeklinde görüş belirtti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri