Yolsuzluğun Kapatılmasına Siyah Çelenkli Protesto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 17 - 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini Türkiye genelindeki tüm adliye binalarına siyah çelenk bırakarak protesto etti. Mersin'de de CHP'li üyeler 'Adaletin Kara Günü' yazan siyah çelengi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 17 - 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini Türkiye genelindeki tüm adliye binalarına siyah çelenk bırakarak protesto etti. Mersin'de de CHP'li üyeler 'Adaletin Kara Günü' yazan siyah çelengi adliye binası girişine bıraktı.

    CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar, CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer ile Aytuğ Atıcı ve bir grup partili Mersin Adliyesi önünde toplandı. Adliye önünde Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Ellerinde 'Adaletin Kara Günü' yazan siyah çelenkle gelen partililer emniyet güçleri ile yapılan görüşmeler sonunda çelengi adliyenin protokol giriş kapısı önüne bıraktı.

    CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar burada yaptığı açıklamada, 17 Aralık'ta hükümetin bakanları, çocukları ve bazı işadamları ile ülkenin bürokratlarının yolsuzluk yaparken iş üstünde yakalandığının belirtti. Aradan geçen bunca zaman sonra o yolsuzluğu yapanların tek tek aklandığı gibi savcının da takipsizlik kararı verdiğini ifade eden Akar, "Ulusal bayramlarımızı yasaklayanlar ne yazık ki 17 ve 25 Aralık'ı 'Hırsızlar Bayramı' ilan edip bizzat kendileri de kutlamak istiyorlar." dedi.

    Türkiye'de adaletin kamu vicdanının sızlatıldığı bir güne tanık olunduğunu vurgulayan Akar, "Bundan bir süre önce Eylül 2012 tarihinde bir ihbarla başlayıp Savcı Celal Kara'nın sorumluluğunda devam eden soruşturma aradan geçen bunca zamana ve tamı tamına 3 savcı değiştirdikten sonra Cumhuriyet Tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna takipsizlik kararı verildi." diye konuştu.

    Hiç kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını anlatan Akar, adaletin bir gün mutlaka tecelli edeceğini kaydetti. CHP'liler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri