Yollar Kapanınca Kerküklü İzciler Antalya'da Kaldı

Kerküklü izciler, kapanan yolları açılarak bir an önce ülkelerine dönmeyi bekliyor. Antalya'ya uluslararası bir izcilik toplantına katılan Kerküklü izciler, yolların kapatılması nedeniyle Kuzey Irak'a dönemiyor. Antalya'ya gelen 65 Kerküklü...

Kerküklü izciler, kapanan yolları açılarak bir an önce ülkelerine dönmeyi bekliyor. Antalya'ya uluslararası bir izcilik toplantına katılan Kerküklü izciler, yolların kapatılması nedeniyle Kuzey Irak'a dönemiyor. Antalya'ya gelen 65 Kerküklü izci ve öğretmenleri Manavgat'a geldi. Kerküklü izciler dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi ve Side Antik Tiyatro'yu ziyaret etti. İzci öğrenciler, dünyaca ünlü 2 bin Apollon Tapınağı önünde hatıra fotoğrafı çektirerek 'biz Osmanlı'nın torunları yollar kapansa da baba ocağında kendi evimizde gibi huzur içindeyiz' dedi.

Kerkük İzcilik Federasyonu Başkanı Kazım Kerküklü, Antalya'ya izcilik toplantısı için geldiklerini toplantı bitmesine karşı yollar kapalı olması nedeniyle Kerkük'e geri dönemediklerini kaydetti.

Yolların kapalı olması nedeniyle 45 izcinin gelemediğini belirten Kerkürklü, "Yollar kapalı olduğu için Antalya'dan Kerkük'e dönemiyoruz. Yollar açık olsaydı 45 izcimiz daha Antalya'ya gelecekti. Toplamda 105 izci ile birlikte Antalya'dan İstanbul'a geçecektik. Önemli olan yolların kapalı olması değil, önemli olan Türkiye'de Antalya, İstanbul, Adana, Mersin, Denizli, Ankara, İzmir, Konya, Kocaeli, Erzurum ve Kayserili soydaş ve kardeşlerimizle gönüllerimizin ve gönül köprülerimizin açık olması. Zaten Antalya ve Manavgat'taki kardeşlerimiz kalmamız için evlerinin kapısını sonlarına kadar açtı. Biz Osmanlı'nın torunlayız ha Kerkük'te yaşamışız ha Antalya'da. " diye konuştu.

Sideli işadamı Murat Güven, Kerküklü kardeşlerini yollar açılana kadar değil, istedikleri kadar Manavgat'ta misafir etmeye talip olduklarını kaydetti.

Manavgat Belediye Başkanı Yardımcısı Aydın Öz, Kerküklü kardeşlerinin yollar açılıncaya kadar Manavgat'ın en ağır misafiri olarak ağırlayacaklarını kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri