Yola inanarak çıktık

Haluk: Bu şampiyonluk kolay olmadı ama sonu güzel bitti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz her zaman "Bu Yolun Sonu Şampiyonluk' dedik. Allah utandırmadı ve bu sözümüzü de tuttuk.

Kaleci Recep’in tutuklanmasından sonra kaleyi devralan ve başarılı performansı ile şampiyonlukta katkısı olan Haluk Tanrıseven, sezon boyunca yaşanan şanssızlıklara rağmen belirledikleri hedeflerinden en ufak bir sapma olmadığını ve inançlarını kaybetmeden devam ettikleri yolda sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluğun sevincini yaşadıklarını söyledi. Çok iyi başladıkları ve kimsenin aklına bile getirmediği bir başarı elde ettikleri 2009-2010 sezonunun ilk yarısının takım adına çok iyi geçtiğini ifade ederek değerlendirmesine başlayan tecrübeli kaleci Haluk Tanrıseven, "İlk yarıdaki rüzgar sezonun ikinci devresinin başlamasıyla birlikte bir anda tersine döndü. Gaziantep B.Ş.Belediyespor karşısında aldığımız yenilgi sonrası bir türlü kendimize gelemedik. İstikrarsız bir grafik çizmeye başladık. O dönemde yaşanan teknik direktör değişikliğiyle birlikte çıkış yakalamak istedik. Fakat bunu başaramadık. Kötü gidişe dur demek için ihtiyaç duyduğumuz galibiyet geciktikçe üzerimizde ister istemez bir stres ve baskı oluşmaya başladı. Bunun üzerine bir de kaleci Recep arkadaşımız ve Poljac'ın başına gelen talihsizlikler eklenince toparlanması zor oldu. Ama Ziya Doğan hocamızın gelişi bizim için yeniden bir diriliş oldu. Herkesin umudunu kestiği anlarda bir inancımızdan birşey kaybetmediğimizi daha fazla kenetlenerek ve hedefimize daha fazla inanarak gösterdik. Yakaladığımız çıkışı play-off maçlarında da devam ettirdik ve Konyaspor'u hak ettiği, layık olduğu Süper Lig'e taşıdık. Bu sevinci ve mutluluğu sezon içerisinde yaşadıklarımızı düşündükçe fazlasıyla ve sonuna kadar hak ettiğimize inanıyorum" dedi.

YOLA İNANARAK ÇIKTIK
Yaşanan düşüş sırasında bile Süper Lig hedefinden kendileri adına en ufak bir sapma olmadığını sözlerine ekleyen Haluk Tanrıseven, "Biz bu yola inanarak çıktık. Omzumuzda futbolu çok seven insanların ve 2 milyonluk nüfusa sahip Konya şehrinin olduğunu biliyorduk. Her takımın başına gelmesi muhtemel olumsuzlukların tamamını kısa süre içerisinde yaşadık. Ama yılmadık. Her işte bir hayır olduğuna inandık. Nasibimiz böyle dedik ve daha çok çalışarak yolumuza devam ettik. Bir çıkış noktasını yakalamamız gerekiyordu. O da Ziya Doğan ve ekibinin gelmesiyle oldu. Takım olarak ve bireysel anlamda oyuncular olarak kaybettiğimiz özgüveni yeniden yakaladık. Her geçen hafta birbirimize olması gerektiğinden daha fazla kenetlendik. Aldığımız başarılı sonuçların ardından şehirde bizi sahiplenmeye başladı. Zaten biz başarının birlik-beraberlikle geleceğini biliyorduk. Nitekim de öyle oldu. Daha fazla isteyen olarak Süper Lig'e döndük" şeklinde görüş belirtti.
FİNAL MAÇINDAKİ DESTEK UNUTULAMAZ
Konyaspor'un taraftar anlamında çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten tecrübeli Haluk Tanrıseven, "Onları da anlıyoruz. Süper Lig'den düştükten sonra Bank Asya 1.Lig'e adapte olabilmek çok zor. İlk yarı boyunca alınan başarılı sonuçlarda mağlup duruma düştüğümüz maçlarda bile bizi destekleyerek kazanmamıza katkıda bulundular. İkinci devrede alınan başarılı sonuçlar onların takıma küsmelerine neden oldu. Ama Ziya Doğan hocamızın gelişiyle birlikte yakaladığımız çıkış onların takımlarına olan inançlarında yeniden bir heyecana sebep oldu. İstanbul'da oynadığımız play-off maçlarında tirbünleri doldurarak bizleri yalnız bırakmadılar. İnanılmaz bir destek verdiler. Özellikle Olimpiyat Stadyumu'nda oynadığımız Altay final maçındaki taraftarlarımızın desteğini, coşkusunu hayatımın her anında hatırlayacağım. Muhteşem bir atmosfer oluşturdular. Bitiş düdüğünün ardından aynı coşkuyu yaşadığımızı, kısacası aynı duygularla hareket ettiğimizi gördük. Konya şehri play-off maçlarından 7'den 70'e kenetlendi. Bunun karşılığında da başarı geldi. Bize sezon boyunca destek veren Konya Valimiz Aydın Nezih Doğan'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek bey'e, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Taştekin'e, Kulüp Başkanımız Bahattin Karapınar'a ve yönetim kurulumuza, taraftarlarımıza ve İstanbul'daki maçlarımızda o inanılmaz atmosferi sağlayan İstanbul ve çevre illerden gelen Konyaspor'a gönül veren taraftarlarımıza sonsuz kez teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
ALLAH BİZİ UTANDIRMADI
Yeşil-beyazlı ekibin tecrübeli kalecisi Haluk Tanrıseven, takımdaki arkadaşlığın çok üst düzeyde olduğuna da dikkat çekerken, "Kadromuza baktığınızda bireysel anlamda tecrübeli, bu ligin havasını en iyi şekilde teneffüs edip yaşayan, ahlaklı, kişilikli oyuncular vardı. Kötü gidilen dönemde tecrübemizle ayakta kaldık. Sonucu da ortada. Herşeyden önce bu başarıda emeği geçen teknik heyetimizi ve takım arkadaşlarımızı kutluyorum. Kolay olmadı ama sonu güzel bitti. Biz her zaman "Bu Yolun Sonu Şampiyonluk' dedik. Allah utandırmadı ve bu sözümüzü de tuttuk. Artık seyircisiyle, futbola olan ilgisiyle ve en önemlisi de futbolun olmazsa olmazlarından taraftarıyla Konyaspor gibi büyük bir camianın Süper Lig'de kalıcı olması gerekiyor. Bu şampiyonluk gençlerin futbola olan isteklerinin biraz daha körüklenmesine ve yeni bir heyecana neden oldu. Bursaspor'un şampiyon olarak açtığı yolda artık Konyaspor'un da yer aldığı Anadolu takımlarının planlı ve programlı bir şekilde ilerlemeleri gerekiyor. Konya şehri sahip olduğu potansiyeli ile bu yükün altından kalkabilecek kapasiteye sahip. Sağlıklı bir yapılanma ile daha büyük ve önemli başarılara imza atılır" şeklinde görüş belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri