Yol-İş Konya’da Dadak dönemi

Yol-İş Konya 1 Nolu Şube Başkanlığı 12. Olağan Genel kurulu, Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar ve Genel Başkan Yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi

Tek listenin katıldığı seçimde, katılımcı delegelerin tüm oyunu alan Abdullah Dadak, başkanlığı seçildi.Türk-İş Konfederasyonu çatısı altında s endikal faaliyetini sürdüren Yol-İş Konya 1 Nolu Şuba Başkanlığının 12. Olağan Genel Kurulu, dün Bayır Daimod Hotelde Türk-İş mali Sekreteri ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, Genel başkan yardımcıları, Türk-İş’e Bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları ile çok sayıda delege katıldı.Yol-İş Konya 1 Nolu Şube Başkanlığında 30 yıldır sendikacılık yapan ve son 10 yıldır başkanlık görevini yapan Mürsel Selbüz’ün veda konuşması ile başlayan Kongre divan kurulunun oluşturulması ile Saygı duruşu ve İstiklal marşının hep birlikte okunmasıyla devam etti.

YENİ HEDEFLER BELİRLEDİK

Protokol konuşmalarının ardından söz alan Türk İş Genel mali Sekreteri ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Türk-İş Konfederasyonu ve Yol İş sendika olarak yaptığımız özveri çalışmalar sonunda Türk işçisini çok şeyler kazandırdığımız kanısındayız. Onun için işçilerimizde sendikalarına iyi bakıp, sahip çıkmalıdır. Tüm kesimleri her zaman şunu ilettik. Siyaset bizim işimiz değildir. Bizim işimiz Türk işçisinin refah içinde ve mutlu yaşamasını sağlamak için çalışmaktır. Şayet sendikacılık yapmayıp, siyaseti tercih edenler, siyaset mecralarına gitmelidir. Sendika olmadığı yerde işçinin hakkı ve sözü olmadı bugüne kadar. Hakkının ve sözünün dinlenmesi için Türk işçileri sendikalara üye olmalı ve sendikalarına sahip çıkmalıdırlar. Türk-İş ve Yol-İş Sendikası olarak yeni bir hedef belirledik ve startını verdik. Tüm kamu da çalışan geçici, taşeren işçilerinin tamamını, yaklaşıl olarak 125 bin emekçinin kadroya geçmesi için bir çalışma başlattık. Hedefimize ulaşmak adına her alan ve masada çalışmalarımızı sürdürerek hedefimize ulaşmak istiyoruz. Daha önce bunu başardık. İnşallah bu hedefimize ulaşacağız. Daha önce Türkiye ekonomisini büyük katkıları olan ve kapatılan Köy hizmetleri Teşkilatlarının yeniden hayata geçirlmesi arzu ediyoruz. Köy hizmetleri teşkilatları bu ülke için çok iyi ve başarılı işlere imza atmıştır. Ülke ekonomisine ve Türk tarımına da büyük bir destek vermiştir” dedi. Protokol konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Seçim sonucunda Abdullah Dadak, Yol-İş konya 1 Nolu Şube Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulunda şu isimler yer aldı. Çetin Ordu(Genel sekreter) Cabran Gociaoğlu(Mali Sekreter)Mehmet Ülker(Teşkilat Sek) Taner Su(Eğitim sekreteri). Yol-İş konya 1 Nolu Şube Başkanlığına seçilen Abdullah Dadak “ Delegelerimizin bizlere verdiği görevi çok iyi biliyoruz. Onların hak ve hukuklarını almak için gece gündüz çalışacağız. Bugüne kadar emeği geçen başkanımız Mürsel Selbüz(e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri