Yokuş: ‘Uyuşturucu iktidarın ayıbıdır’

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye'de uyuşturucu kullanım oranının ciddi boyutlara ulaştığını ve buna bir an önce çare bulunması gerektiğini söyledi.

Yokuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla ilgili oldukça önemli bilgiler paylaştı.

Yokuş, Türkiye'deki madde bağımlıların sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Uyuşturucu maddeler her köşe başında satılır hale geldi. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin neredeyse üçte biri, uyuşturucu tacirlerinden ve uyuşturucu kullananlardan oluşuyor. Cezaevlerinde yüz bin civarı tutuklu ve hükümlü bulunuyor maalesef. Bu sayı da her yıl artarak devam ediyor" dedi.  

Uyuşturucu kullanım yaşının 11'e kadar düştüğünü vurgulayan Yokuş, şu bilgileri verdi:

"Aileler endişe içinde. Emniyet verilerine göre Türkiye'de 2021'de tespit edilen uyuşturucu suçu bir önceki yıla göre yüzde 35 artarak 215 bini aşmıştır. Uyuşturucu maddeler arasında yer alan metamfetamin kullanımı da hızla artmaktadır. Narkotik Daire Başkanlığının uyuşturucu raporunda ise yılın ilk ayında görülen metamfetamin yakalanma oranı rekor artışla 8 bin 600 kilograma ulaşmıştır. Yine aynı rapora göre Türkiye'nin hem hedef hem de transit rota haline geldiği tespit edilmiştir. Sadece bu değil, kokain esrar kullanım oranları da hızla artıyor."

Ülkedeki uyuşturucu ticaretinin PKK ile uyuşturucu baronlarıyla beraber yapıldığını dile getiren Yokuş, "Hatta bunlar ülkemiz üzerinden Avrupa'ya yoğun uyuşturucu geçişi sağlamaktadırlar. Verilere göre ülkemizde yakalanan uyuşturucu miktarı, tüm AB ülkelerinde yakalanandan daha fazladır. Bunlar bu iktidarın ayıbıdır." diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri