Yoksulluğu ortadan kaldıracağız

HAS Parti Konya milletvekili adayları Fahri Eken, İsrafil Kösedağ, Av. Veli Tolu ve Bülent Canca seçim çalışmaları çevresinde Sarayönü ilçesini ziyaret ettiler
Burada esnafla ve ilçe sakinleriyle konuşan adaylar Sorunları dinlediler ve destek istediler.
HAS Parti Konya milletvekili adayı Fahri Eken yaptığı açıklamada, “HAS Parti iktidarında; Et ve Balık Kurumu, Süt Endüstrisi Kurumu ile Yem Sanayi yeniden kamu sosyal kuruluşları (kâr değil, sosyal fayda amaçlı) olarak kurulacak, tarımsal desteklerin yüzde 15’lik kısmı bu kuruluşlara aktarılacaktır. Tarımsal Üretici Birlikleri çerçeve kanunu hazırlanacak, söz konusu birlikler demokratik ve katılımcı bir şekilde üreticilerin pazarlık gücünü artıran kurumlar olarak yerinden örgütlendirilecektir. Birlik yönetim kurulları “çiftçi kayıt sistemi”ne kayıtlı olan üreticilerin oyu ile belirlenecek, denetimleri ise merkezi yönetim tarafından gerçekleştirilerek, denetim sonuçları kamuya ilan edilecektir” dedi.
Halkın Sesi Partisi Konya Milletvekili Adayı Av. Veli Tolu ise, sosyal devlet olma ilkesi gereği HAS Parti iktidarında ülkede yaşayan tek bir insanın bile kendisini açlık ve yoksulluk tehdidi altında hissetmeyeceği bir Türkiye’yi tesis edeceklerini kaydetti. Tolu, “Türkiye’de, bugüne kadarki süreç içerisinde, sosyal politika uygulamalarında tüm nüfus kapsam altına alınamamıştır. Özellikle kayıt dışında istihdam edilen büyük bir kesim, her türlü sosyal güvenceden uzak şekilde yaşamını sürdürmektedir. Yeşil kart ve benzeri uygulamalara rağmen sağlık hizmetlerine ulaşımda da ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri