Yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi

Konya’da yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi. Sis sebebiyle şehir merkezinde çok sayıda kaza yaşanırken uçak seferleri de yoğun sis sebebiyle iptal edildi

Konya’da sisli hava etkili oluyor. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde etkili olan sis, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Şehrin merkezinde ve yüksek kesimlerinde daha etkili olan sis görüş mesafesinin azalmasına sebep oldu. Sisli hava ile beraber görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Konya şehir merkezinde ulaşım zaman zaman güçlükle sağlanırken, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Sisli hava sebebiyle bir tramvay ile aracın kaza yaptığı öğrenildi. Kaza sebebiyle tramvay seferlerinde aksama yaşandı. Tramvay duraklarına seferlerin geçici olarak durdurulduğunu bildiren uyarı yazıları asıldı. Tramvayların sefer yapmaması sebebiyle vatandaşlar gidecekleri yere geç kaldı. Tramvaya binemeyen vatandaşlar dolmuş ve otobüslere akın etti.

UÇUŞLAR SİS NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Konya'da yoğun sis hava trafiğini olumsuz etkiledi. Şehir trafiğinde araçlar önlerini görmekte zorlanırken çeşitli havalimanları ile Konya Havalimanı arasında yapılan bazı uçuş seferleri de iptal edildi. Olumsuz hava şartları sebebiyle uçuşların sisin dağılmasının ardından tekrar başlayacağı öğrenildi. Görüş mesafesinin sıfıra yakın olduğu Konya Havalimanı'ndan saat 09.25 ile 10.10’da İstanbul'a yapılacak olan iki uçuş, sisten dolayı gerçekleştirilemedi. Uçuşların hava muhalefetinin durumuna göre yapılacağı öğrenildi.

SALİH ACIBADEM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri